Nämä superterveelliset juomat ovat suomalaisten suosikkeja – trendikkäimmät teelaadut tarkastelussa:

teepannu
Terveellisyys näkyy teetrendeissä. Shutterstock

Teen valintaan vaikuttaa ennen kaikkea maku, mutta teeharrastajat arvostavat myös terveellisyyttä. Terveellisyys näkyy myös talven teetrendeissä.

Suomalaisten teekupeissa höyryää nyt valkoinen tee, sillä se on yksi maailman terveellisimmistä teelaaduista.

– Terveysvaikutukset lisäävät vihreän ja valkoisen teen houkuttelevuutta, sanoo Forsman Tean toimitusjohtaja Ari Santamäki.

Valkoinen tee erottuu edukseen myös luonnollisuudellaan. Santamäen mukaan se on nykyisistä teelaaduista vähiten prosessoitu. Siinä on myöskin vähiten lisäaineita.

Teeharrastajat hakevat uutuuksia

Kaikkia teelaatuja ei ole tavallisissa marketeissa saatavilla, sillä herkimmät teelaadut eivät kestä koneellista pakkaamista. Siksi monet teetrendit lähtevät liikkeelle erikoiskaupoista.

– Todelliset teeharrastajat tulevat erikoisliikkeisiin katsomaan ja etsimään uutuuksia.

Suosituimmat erikoisteet löytävät tiensä viiveellä tavallistenkin kauppojen valikoimaan. Valkoista teetä on ollut melko hyvin saatavilla jo pitkään.

Erikoisteet herättävät kiinnostusta

Erikoisteelaaduista talven suosikkeja ovat kiinalainen pu-erh-tee, sekä vihreä japanilainen teejauhe, matcha.

Matchan pehmeän maun salaisuus on sen valmistustapa. Teelehdet kasvatetaan bambuvarjojen alla, jolloin teelehden maku kehittyy pehmeämmäksi ja hienostuneemmaksi. Tee jauhetaan pulveriksi, joka sekoitetaan veteen.

– Matchan terveysvaikutukset ovat moninkertaiset tavalliseen vihreään teehen verrattuna, koska teejauhe juodaan teen mukana.

Terveysbuumi on lisännyt myös marjoilla maustetun teen suosiota. Kotimaisilla supermarjoilla, puolukoilla ja mustikoilla maustetuissa teelaaduissa yhdistyy sekä maku että terveellisyys.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja