Suomeen rantautunut kahvi vastaa tämän hetken megatrendeihin – "siitä saa muutakin kuin kofeiinia"
Punajuurimehulla maustetussa kahvissa yhdistyvät maku ja terveellisyys.
Makuja.fi uutisoi aiemmin terveyden ja hyvinvoinnin trendin saavuttaneen drinkkimaailman, ja sama suuntaus on havaittavissa myös muiden juomien, kuten kahvin suhteen. Sen lisäksi, että kahvin pitää maistua hyvälle, sen pitää olla myös terveellistä.
– Terveellisyys on megatrendi, joka näkyy paitsi liikkumisessa ja syömisessä, nyt myös kahvissa, Meiran Segafredo Brand Manager Eriika Reiss kertoo Makuja.fi:lle.
Tähän trendiin maailmalta Suomeen rantautunut punajuurilatte vastaa täydellisesti.
Monta ominaisuutta samassa paketissa
Reissin mukaan punajuuritäysmehu tekee tavallisesta latte-kahvista todella monipuolisen juoman. Kahvin voi valmistaa valitsemaansa maitoon, mutta maitoa valitessa kannattaa kuitenkin muistaa, että maito vaikuttaa aina lopullisen juoman makuprofiiliin.
Mutta valitsitpa minkä tahansa maidon, punajuurilatte on tavallista kahvijuomaa terveellisempi vaihtoehto.
Punajuurilatte
1 espresso
1–2 cl punajuuritäysmehua
maitoa vaahdotettuna
– Siitä saa monta juttua; maun, punajuuren tuoksun ja ravitsemukselliset ominaisuudet. Siitä saa paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, ja lisäksi punajuuren on todettu olevan hyväksi niin ihmisen aineenvaihdunnalle kuin punasoluille, Reiss kertoo.
– Kun tämän kahvin ottaa välipalaksi, siitä saa muutakin kuin kofeiinia, nainen lisää.
Maailmalla suosittua juomaa voi kokeilla valmistaa vaihtelun vuoksi myös porkkana- tai muista juurestäysmehuista, tai vaihtoehtoisesti lisätä tutun kahvijuoman joukkoon kurkumaa. Reissin mukaan vain taivas on rajana.
Kaikille niille, joita punaisen värinen kahvi epäilyttää, naisella on selkeä ohje.
– Kokeile tätä, jos haluat yllättyä! Kaikki, jotka ovat aluksi epäilleet, ovat yllättyneet positiivisesti, Reiss toteaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan