Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nämä hedelmät sopivat täydellisesti grilliin – superherkullinen lopputulos!

Kuvituskuva. Grillaamalla tutuista hedelmistä irtoaa loistavia makuyhdisteitä.
Kuvituskuva. Grillaamalla tutuista hedelmistä irtoaa loistavia makuyhdisteitä.Shutterstock
Julkaistu 27.05.2017 17:03

MTV LIFESTYLE

Grillatut hedelmät viimeistelevät kesäisen aterian. Aniko Lehtisen Ihan ulkona -kirjasta löytyvät herkulliset jälkiruokavartaat valellaan itse tehdyllä appelsiinisiirapilla. 

Hedelmät karamellisoituvat grillissä ja niistä lähtee upea maku. Helppo ja maukas jälkiruoka valmistuu samalla kun suolaisetkin grilliherkut ja siirapin voi valmistaa jo etukäteen.

Grillattua persikkaa ja ananasta appelsiinisiirapilla

Ainekset:

1 ananas
4 persikkaa
mansikoita
puisia grillivartaita liotettuina
appelsiinisiirappi:
1 l appelsiinivirvoitusjuomaa
1 vaniljatanko

Keitä siirappia varten appelsiinivirvoitusjuomaa ja vaniljatankoa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Tähän menee noin 5 tuntia. Vinkki: Siirapin voi valmistaa etukäteen ja se säilyy viikon kylmässä.

Pilko ananakset ja persikat isoiksi paloiksi ja pujottele ne vedessä liotettuihin puisiin grillivartaisiin vuorotellen mansikoiden kanssa. Grillaa. Sivele vartaita grillauksen aikana muutaman kerran siirapilla.

Tarjoile jälkiruokavartaat jäljelle jääneen siirapin kanssa. Nauti!

Lähde: Aniko Lehtinen: Ihan ulkona, WSOY 2017

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Taio raa'at persikat hetkessä herkulliseksi jälkiruoaksi – tässäkö kesän herkullisin resepti?Mansikkainen juoma kruunaa kuuman kesäpäivän – testaa tämä rosédrinkki!Hyödynnä omenat erikoisella tavalla: Tee itse makeaa chilikastiketta!Veriappelsiinihyytelö hedelmien keraGrillatut hedelmätVaniljakeitettyjä päärynöitä karhunvatukkakastikkeessa
AnanasmansikkaPersikatGrillausJälkiruokaHedelmätMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ananas
  • 25.12.202412:03
    Ruoka

    Harri Syrjäsen reseptissä "Suomen suosituimmat raaka-aineet" – hyödynnä kinkun jämät helppoon pastaan

  • 25.12.202314:04
    Ruoka

    Hyödynnä kinkunjämät helppoon pastaan – Harri Syrjäsen reseptissä on hittipizzan makumaailma: "Suomen suosituimmat raaka-aineet"

  • 26.12.202212:01
    Ruoka

    Hyödynnä kinkunjämät helppoon pastaan, jonka makuyhdistelmä on hyvinkin tuttu – Harri Syrjänen vinkkaa reseptin: "Suomen kansa ei voi olla väärässä"

  • 26.12.202109:52
    Ruoka

    Harri Syrjänen vinkkaa, kuinka hyödynnät kinkunjämät helppoon pastaan – tätä makuyhdistelmää moni rakastaa: "Suomen kansa ei voi olla väärässä"

  • 09.03.201910:01
    Hedelmät

    Onko tässä oikea tapa syödä ananasta? Videosta viraalihitti: "Tämän on pakko olla vitsi"