Nämä hedelmät sopivat täydellisesti grilliin – superherkullinen lopputulos!

shutterstock_558779857
Kuvituskuva. Grillaamalla tutuista hedelmistä irtoaa loistavia makuyhdisteitä. Shutterstock

Grillatut hedelmät viimeistelevät kesäisen aterian. Aniko Lehtisen Ihan ulkona -kirjasta löytyvät herkulliset jälkiruokavartaat valellaan itse tehdyllä appelsiinisiirapilla. 

Hedelmät karamellisoituvat grillissä ja niistä lähtee upea maku. Helppo ja maukas jälkiruoka valmistuu samalla kun suolaisetkin grilliherkut ja siirapin voi valmistaa jo etukäteen.

Grillattua persikkaa ja ananasta appelsiinisiirapilla

Ainekset:

1 ananas
4 persikkaa
mansikoita
puisia grillivartaita liotettuina
appelsiinisiirappi:
1 l appelsiinivirvoitusjuomaa
1 vaniljatanko

Keitä siirappia varten appelsiinivirvoitusjuomaa ja vaniljatankoa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Tähän menee noin 5 tuntia. Vinkki: Siirapin voi valmistaa etukäteen ja se säilyy viikon kylmässä.

Pilko ananakset ja persikat isoiksi paloiksi ja pujottele ne vedessä liotettuihin puisiin grillivartaisiin vuorotellen mansikoiden kanssa. Grillaa. Sivele vartaita grillauksen aikana muutaman kerran siirapilla.

Tarjoile jälkiruokavartaat jäljelle jääneen siirapin kanssa. Nauti!

Lähde: Aniko Lehtinen: Ihan ulkona, WSOY 2017

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.