Mansikkainen juoma kruunaa kuuman kesäpäivän – testaa tämä rosédrinkki!

frosé
Shutterstock / Southern Living

Jäähileinen mansikkainen roséjuoma maistuu taatusti kuumana kesäpäivänä. 

Yllä olevalla videolla näytetään helppo niksi mansikoiden perkaamiseen.

Realsimple.com-sivuston ohjeella valmistuu makean maistuva jäähileinen rosémansikkadrinkki. "Frosé" virkistää taatusti helteisinä kesäpäivinä. 

Frosé eli jäinen rosédrinkki

Ainesosat (4–6 lasillista):

1 pullo (750 ml) kuivaa roséviiniä
n. 300 grammaa mansikoita viipaloituna (lisää, jos haluaa koristella)
1 rkl sokeria
n. 0,6 dl vodkaa
2 rkl grenadiinia


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Valmistusohje:

1. Kaada roséviini jääkuutiomuotteihin ja anna jäätyä pakastimessa noin kahdeksan tuntia tai yön yli.

2. Kaada mansikat ja sokeri tehosekoittimen kulhoon ja anna olla huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia, kunnes marjoista alkaa valua mehua.

3. Kaada sekaan vodka, grenadiini ja rosékuutiot. Sekoita kunnolla. Kaada laseihin ja koristele halutessasi mansikoilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.