Veriappelsiinihyytelö hedelmien kera

Tämä on ihanan raikas jälkiruoka, joka maistuu veriappelsiinilta, on kauniin värinen ja sisältää terveellisiä vitamiineja. Voit kaataa hyytelön isoon vuokaan, mutta jälkiruoka on erittäin mukavan näköinen jos sen tarjoilee pienemmistä annosvuoista. Muista, että hyytelö tarvitsee tunnin jähmettymisajan.

Neljälle

  • 10 veriappelsiinia (tarvitset yhteensä 6 dl niistä puristettua mehua)
  • 7 liivatelehteä
  • 2-3 rkl hunajaa
  • tummia viinirypäleitä
  • kiiviä viipaloituna

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Purista appelsiineista mehu. Siivilöi ja mittaa mehu, tarvitset 6 dl.

2. Kuumenna 1 dl mehusta hunajan kera, purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja sulata ne kuumaan mehuun sekoittaen. Sekoita liivate-mehuseos lopun appelsiinimehun kanssa hyytelöksi. Huuhdo vuoka tai vuoat vedellä, kaada hyytelö vuokaan/vuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 tunti.

3. Paloittele viinirypäleet ja kiivit. Huuhdo vuokien pohjat nopeasti kuumassa vedessä ja kumoa hyytelöt vadeille. Koristele hedelmin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.