Veriappelsiinihyytelö hedelmien kera
Tämä on ihanan raikas jälkiruoka, joka maistuu veriappelsiinilta, on kauniin värinen ja sisältää terveellisiä vitamiineja. Voit kaataa hyytelön isoon vuokaan, mutta jälkiruoka on erittäin mukavan näköinen jos sen tarjoilee pienemmistä annosvuoista. Muista, että hyytelö tarvitsee tunnin jähmettymisajan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 10 veriappelsiinia (tarvitset yhteensä 6 dl niistä puristettua mehua)
- 7 liivatelehteä
- 2-3 rkl hunajaa
- tummia viinirypäleitä
- kiiviä viipaloituna
Valmistusohje
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Purista appelsiineista mehu. Siivilöi ja mittaa mehu, tarvitset 6 dl.
2. Kuumenna 1 dl mehusta hunajan kera, purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja sulata ne kuumaan mehuun sekoittaen. Sekoita liivate-mehuseos lopun appelsiinimehun kanssa hyytelöksi. Huuhdo vuoka tai vuoat vedellä, kaada hyytelö vuokaan/vuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 tunti.
3. Paloittele viinirypäleet ja kiivit. Huuhdo vuokien pohjat nopeasti kuumassa vedessä ja kumoa hyytelöt vadeille. Koristele hedelmin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan