Vaniljakeitettyjä päärynöitä karhunvatukkakastikkeessa

Tämä on ihanan raikas jälkiruoka myöhäiskesällä tai alkusyksystä kun sekä päärynät että karhunvatukat kypsyvät. Jälkiruoka on täynnä makuja mutta ei kaloreita. Tarjoile mielellään mantelilastujen kera.

Neljälle

  • 4 päärynää à n. 100 g
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl karhunvatukoita
  • sitruunamelissaa
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuori päärynät ja keitä ne pehmeiksi vesitilkassa 1 rkl sokerin sekä halkaistun vaniljatangon kera. Päärynöiden kypsyysasteesta riippuen keittoaika on 5-30 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä.

2. Ota kauneimmat karhunvatukat sivuun koristelua varten, noin puolet marjoista. Sekoita loput tehosekoittimessa soseeksi sokerin kera, n. 20 sekuntia kovalla teholla. Siivilöi.

3. Tee kastikkeesta lautaselle peili. Aseta päärynä kastikepeilin keskelle, koristele karhunvatukoilla ja sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja