Näkyykö kannattamasi puolue ruokailutottumuksissasi? Kysely selvitti, pitävätkö stereotypiat paikkansa
Kysely selvitti, miten poliittinen tausta vaikuttaa henkilön ruokailutottumuksiin ja lempiruokaan.
Eri poliittisten puolueiden kannattajiin yhdistetään helposti erilaisia stereotypioita liittyen esimerkiksi heidän pukeutumiseensa tai käyttäytymiseensä.
Ruoankuljetuspalvelu Foodora selvitti viime joulukuussa, miten hyvin nämä erilaiset ennakkoasenteet näkyvät eri puolueita kannattavien ruokailutottumuksissa ja lempiruoissa.
Kokoomuslaiset herkuttelevat äyriäisillä, vihreät itämaisilla mauilla
Kyselyn, johon vastasi yli 3000 ihmistä ympäri Suomea, perusteella perussuomalaiset ovat todella vannoutuneita liharuokien syöjiä, kun taas vihreiden ja vasemmiston kannattajat valitsevat lautaselleen useammin kasviksia sekä Lähi-idän ja Aasian makuja.
Kokoomuksen ja RKP:n kannattajat puolestaan panostavat arjen luksukseen. Kokoomuksen kannattajaleirissä herkutellaan äyriäisillä ja ravintolaruoalla, RKP:ssä taas sushilla.
– Perinteisempinä ruokapuolueina erottuvat SDP ja keskusta, joiden kannattajille suomalainen kotiruoka on ylivoimaisesti mieluisinta. Myös perussuomalaisten kannattajat suosivat perinteisiä suomalaisia kotiruokia, mutta lisäksi heidän lempiruoissaan korostuvat lihaisammat vaihtoehdot, kuten hampurilaiset, grilliruoka ja kebab, Foodoran toimitusjohtaja Joonas Kuronen kertoo yrityksen tiedotteessa.
Kurosen mukaan vihreiden ja perussuomalaisten lempiruoat korostuivat kyselyssä nimenomaan vastakkaisina.
– Ruokalajit, jotka vihreiden kannattajilla korostuvat suosikkiruokina, eivät ole perussuomalaisten suosikkiruokien listalla. Esimerkiksi vihreistä 21 prosenttia pitää kasvisruokaa lempikategorianaan, perussuomalaisista vain 3 prosenttia, Joonas Kuronen sanoo.
*Foodoran Suuri suomalainen ruokabarometri -tutkimuksen toteutti Miltton Oy:n Research & Insight -tutkimustiimi Foodoran toimeksiannosta. Vastaajat rekrytoitiin Norstat Finlandin paneelista ja vastaukset kerättiin 7.12.–19.12.2022 välillä. Kyselyyn osallistui yhteensä 3 152 vastaajaa, ja vastaajat edustivat iältään ja sukupuoleltaan Suomen väestöä. Tutkimuksen kokonaisvirhemarginaali on 2 prosenttia suuntaansa.
Katso myös: Syötkö sushin näin? Sushiravintoloitsija: "Älä nyt ainakaan laita inkivääriä sushin päälle"
Lähde: Foodora
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka