Näitä edullisia ruokatuotteita kannattaa nyt ostaa kaupasta: "Kun etsitään fiksuja vaihtoehtoja, nousevat ihan ykköskaartiin"

2:03 Voiko hyvää ja ravitsevaa ruokaa tehdä enää halvalla? Asiantuntijalta selkeät vinkit
KATSO MYÖS VIDEO: Voiko hyvää ruokaa tehdä halvalla? Marttojen asiantuntija kertoi syksyllä, mitä nyt kannattaa ostaa kaupasta.

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry muistuttaa, että ruokakaupoista löytyy juuri nyt melkoinen aarreaitta.

MTK ry muistuttaa tiedotteessaan käynnissä olevasta juuressesongista. Keskusliiton mukaan tänä jouluna on erityisen perusteltua käyttää juureksia ruoalaitossa, sillä ne ovat verrattain edullista syötävää.

– Kotien ruokavalinnoissa painottuvat nyt järkivalinnat, koska niin ruoan kuin energiankin hinnat ovat nousseet. Kun etsitään fiksuja vaihtoehtoja, nousevat juurekset, peruna, sipulit ja kaalit ihan ykköskaartiin. Nämä ovat se runko, jota sitten täydennetään muilla ruokatarvikkeilla, MTK:sta muistutetaan.

Kokeile rohkeasti erilaisia juureksia

Mitä juureksia kaupasta sitten nyt kannatta ostaa? Valikoimaa on tarjolla runsaasti ja kannattaa kokeilla rohkeasti itselleen hieman tuntemattomampiakin aineksia.

– Juuripersilja, nauris, mukulaselleri, palsternakka, mustajuuri, retikat ja retiisit, piparjuuri sekä puna-, raita-, valko- ja keltajuuri, oranssi, violetti, keltainen ja punainen porkkana ansaitsevat jokainen paikkansa.

MTK:n mukaan kotimaiset juurekset kasvoivat viime kesän lämmössä hyvänmakuisiksi. Sadot korjattiin lokakuussa ja laatu oli hyvä.

Juuresten valmistaminen ruoaksi on helppoa, teet niistä sitten sosetta tai paahdat paloina uunissa. Riiittää, kun omistat hyvät työvälineet ja kunnon leikkuulaudan, niin saat juurekset kätevästi kuorittua ja paloiteltua.

Oikotie onneen löytyy juurestenkin kanssa

Aina juureksia ei tarvitse edes kuoria ennen paistamista.

– Kun juurekset kypsentää kuorineen, niin se vie makua sinne juureksen sisään. Tämä on varmaan se isoin niksi, vinkkasi keittiömestari Pekka Terävä viime vuonna.

Kun juures sitten on kypsää, sen kuoriminen on todella helppoa.

MTK vinkkaa myös kaupoista löytyvistä esikäsitellyistä juureksista.

– Yhden ja kahden hengen talouksiin on koottu esimerkiksi valmiiksi pilkottuja juureksia mausteineen niin, ettei hävikkiä synny ja juuresruoka valmistuu kätevästi. Juuressoseiden tarjonta on joulukautena monipuolisimmillaan. Ne ovat oikopolkuja laatikkoihin, sosekeittoihin, pateisiin ja leivontaan.

Katso myös video: Pekka Terävän paras punajuurivinkki: "Se on maailman helpointa"

0:53
Näin punajuuret kannattaa valmistaa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja