Jos haluat säästää rahaa kaupassa, tämä arkiruoka on ykkösvalinta: "Nopea, helppo ja hyvin edullinen"

Voiko hyvää ja ravitsevaa ruokaa tehdä enää halvalla? Asiantuntijalta selkeät vinkit 2:03 Voiko hyvää ja ravitsevaa ruokaa tehdä enää halvalla? Asiantuntijalta selkeät vinkit
KATSO MYÖS VIDEO: Voiko hyvää ruokaa tehdä halvalla? Asiantuntija kertoo, mitä nyt kannattaa ostaa kaupasta.

Voiko hyvää ja ravitsevaa ruokaa tehdä enää halvalla, kun raaka-aineiden hinta on pilvissä? Asiasta keskusteltiin tiistaina Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ruokakaupassa on jo väistämättä törmännyt siihen ikävään tosiasiaan, että lähes kaikkien elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet. Tilastokeskuksen mukaan elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat nousivat peräti 12,5 prosenttia edellisvuodesta.

Miten sitten näillä hinnoilla voisi tehdä ruokaa, joka on yhtä aikaa ravitsevaa sekä halpaa? Kysymykseen vastasi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina Marttojen kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen.

– Kyllä varmasti voi edelleen, mutta kyllähän meidän kaikkien ruokalasku on kasvanut, Tuovinen tiivisti lähetyksessä.

Arkiruokaa halvalla? Kasvissosekeitto linsseillä on "nopea, helppo ja hyvin edullinen"

Terveellisen, ravitsevan ja hyvän ruokavalion kulmakiviä ovat Tuovisen mukaan erityisesti kasvikset. Ilman hinnannousuakin olisi hyvä muistaa ruokavaliossaan pitää pääpaino nimenomaan kasviksissa.

Millaisia ravitsevia ruokia voi sitten edelleen tehdä pienellä budjetilla?

– Meidän perheen suosikkimme on kasvissosekeitto, jota teemme usein. Rikastan keittoa usein kuivatuilla linsseillä ja heitän sekaan. Se on esimerkiksi nopea, helppo ja hyvin edullinen arkiruoka.

Mitä edullisia raaka-aineita kannattaa juuri nyt ostaa ruokakaupasta? Katso videolta Marttojen Emmi Tuovisen haastattelu ja nappaa edullisen keiton ohje: Porkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineista

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!