Valmista itse gluteenittomaan leivontaan sopivia jauhoseoksia erilaisten jauhojen ja hiutaleiden avulla. Vehnäjauhojen korvaaminen on helppoa!
Leivonnassa vehnäjauhojen korvaamiseen löytyy useampiakin eri vaihtoehtoja. Luontaisesti gluteenittomat jauhot käyttäytyvät kuitenkin hieman eri tavoin leivottaessa. Parhaimman lopputuloksen saamiseksi vehnäjauhoa ei kannata korvata vain yhdellä vaihtoehdolla, vaan yhdistellä jauhoja monipuolisesti.
Salaisuutena hapokkuus
Gluteenittomia leivonnaisia valmistettaessa taikinaa täytyy seisottaa jääkaapissa puolen tunnin ajan ennen leipomista. Tämä työvaihe estää lopullisen tuotteen kovettumisen.
Tuotteen leipovuutta voi parantaa lisäämällä jauhojen joukkoon psylliumia, joka kuohkeuttaa ja antaa sitkoa. Useat kaupan gluteenittomat jauhoseokset sisältävät jo valmiiksi psylliumia.


