Mainos
Mainos

Gluteenittomat tarjoilut joulupöytään – poimi vinkit!

Ihanat jouluherkut syntyvät kaikille sopivista gluteenittomista aineksista. Näin järjestät helposti gluteenittoman joulun!

Joulutarjoilun saa helposti toteutettua gluteenittomana, joko itse valmistamalla tai osittain valmiita gluteenittomia herkkuja kaupasta ostamalla. Poimi vinkit gluteenittomaan joulupöytään!

Gluteenittomat jouluruoat helposti

Perinteisessä joulupöydässä alkupalaksi tarjottavat kalaherkut ovat useimmiten gluteenittomia. Ainoastaan erilaiset pateet saattavat sisältää tavallisia jauhoja. Jos valmistat pateen itse, vaihda reseptin vehnäjauho Semper jauhoseokseen. Jos ostat pateen kaupasta, varmista, että se on gluteenitonta.

Pääruoista lanttu-, porkkana- ja perunalaatikko on helppo valmistaa gluteenittomana ja niitä on myynnissä valmiinakin.

Lanttu- ja porkkanalaatikoiden resepteissä on usein korppujauhoa, jonka voi korvata gluteenittomalla korppujauholla. Perunalaatikossa saattaa olla aineksena vehnäjauhoa, joka on helppo korvata samalla määrällä Semperin gluteenitonta jauhoseosta.

Joulukinkku on sinällään gluteenitonta, kuorrutukseen valitaan tietysti gluteeniton korppujauho. Kastikkeen voi suurustaa gluteenittomalla jauhoseoksella. Ohjeen löydät artikkelin lopusta!

Gluteenittomia reseptejä joulupöytään

Joulupöydän jälkiruoaksi sopivat mainiosti esimerkiksi erilaiset hedelmäsalaatit mausterahkan kera, jäädykkeet tai kiisselit.

Gluteenittomiin joululeivonnaisiin löytyy runsaasti hyviä reseptejä. Itse leipomalla saat kotiisi herkullisten tarjoiltavien lisäksi ihanaa tunnelmaa ja joulun tuoksua.

Joulun tunnelmaan voi valmistautua jo ennakkoon: voit esimerkiksi valmistaa gluteenittomia joulutorttuja itsenäisyyspäivän kunniaksi. Kun valmistat isomman erän kerralla, voit pakastaa osan joulun varalle.

Kokeile herkullisia gluteenittomia joulureseptejä:

Lisää reseptejä löydät osoitteesta www.sempergluteeniton.fi.

Katso mitkä suklaat ja makeiset ovat gluteenittomia: Keliakialiiton tuotelistaus

Tarkkana gluteenin kanssa!

Olethan tarkkana, kun valitset ja valmistat ruokaa keliaakikolle tai vilja-allergiselle! Gluteenia on vehnässä, rukiissa, ohrassa ja tavallisessa kaurassa sekä niistä valmistetuissa tuotteissa. Pienikin määrä gluteenia voi vahingoittaa keliaakikon suolinukkaa ja aiheuttaa ikäviä oireita. Siksi onkin tärkeää valmistaa gluteenittomat leivonnaiset erillään muista leivonnaisista. Huolehdi, että esimerkiksi kaulimessa tai muissa leivontavälineissä ei ole jäämiä tavallisista jauhoista. Kun ostat valmiita tuotteita, varmista gluteenittomuus ainesosaluettelosta.

Artikkelin tarjoaa: Semper

Semper logo

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja