Korppujauhot lopussa? Kymmenen lähes jokaisen kotoa löytyvää tuotetta, joilla ne voi korvata

korppujauho
Korppujauhojen korvaaminen hoituu yllättävän helposti. Shutterstock

Korppujauhot voi korvata ruoanlaitossa ja leivonnassa yllättävän monella konstilla. 

Jos korppujauhot ovat päässeet loppumaan, ei hätää, sillä keittiösi kaapeista löytyy taatusti erinomaisia korvaajia tälle ainesosalle.

1. Kaurahiutaleet

Kuitupitoiset kaurahiutaleet sopivat erinomaisesti korppujauhojen korvaajiksi. Kaurahiutaleet ovat kuitenkin sellaisenaan melko mauttomia, joten mausteiden lisääminen saattaa olla paikallaan. Maukas kikka on ajaa kaurahiutaleet tasaiseksi jauheeksi yhdessä kuivattujen yrttien kanssa.

2. Maissihiutaleet

Jos kaipaat ruokaasi rapeutta, aamiaismurot toimivat tähän tilanteeseen loistavasti. Murskatut tai hienonnetut aamiaismurot sopivat erinomaisesti esimerkiksi broilerifileiden leivitykseen.

3. Perunalastut

Myös maustetut perunalastut toimivat korppujauhon korvaajana erinomaisesti. Kokeile lisätä ruokasi joukkoon perinteisten suolattujen sipsien lisäksi myös muita maustettuja vaihtoehtoja – ja ylläty.

4. Pretzel

Aivan kuten sipsitkin, nämä pienet naposteltavat antavat ruokaasi aavistuksen suolaista makua. Pretzelit toimivat korppujauhon korvaajana parhaiten, kun ne murentaa pieniksi muruiksi, mutta mikään ei estä sinua ajamasta näitä herkkuja hienoksi tehosekoittimella.

5. Voileipäkeksit

Hienonnetut voileipäkeksit toimivat erinomaisesti vaikka lihapullataikinassa, kun taas makeammat vaihtoehdot sopivat puolestaan vaikkapa kakkuvuoan jauhottamiseen.

6. Pähkinät

Murskatuilla pähkinöillä voit korvata korppujauhot kala- tai kanafileitä valmistettaessa.

7. Siemenet

Chiansiemeniä, auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä… Erilaiset siemenet antavat hauskan pinnan erilaisille liha- ja kasvisruoille.

8. Kookoshiutaleet

Kookoshiutaleet toimivat korppujauhojen korvikkeena paitsi makeassa, myös suolaisessa ruoanlaitossa. Kokeile kookoshiutaleita esimerkiksi kakkuvuokien jauhottamiseen, kääretorttupohjan kumoamiseen ja porsaankyljysten kuorruttamiseen.

9. Parmesaaniraaste

Myös juusto voi toimia hyvin korppujauhojen korvikkeena. Tämä vaihtoehto on sen verran herkullinen, että saatat vastaisuudessa käyttää kuorruttamiseen ainoastaan tätä maukasta juustoa.

10. Leipä

Jos valmiit korppujauhot ovat päässeet loppumaan, voit valmistaa niitä helposti itse kotoa löytyvistä leipäviipaleista. Paahda muutama leipäpala ja murskaa leipä niin hienoksi kuin tarvitset.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.