Hellapoliisin avokadopasta

HELLAPOLIISIavokadopasta
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Avokadopasta on nopea kasvisruoka, jota voit halutessasi täydentää esimerkiksi ilmakuivatulla kinkulla. Käytä halutessasi tuorepastaa, niin saat annoksesta aavistuksen tyylikkäämmän ja nopeammin valmistuvan.

4 annosta

  • ½ punainen, mieto chilipaprika
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • yhden limen puristettu mehu
  • 2-3 syöntikypsää avokadoa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½-3/4 dl oliiviöljyä
  • 50 g parmesaanijuustoa raasteena tai lastuina

Lisäksi

  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 250 g spagettia tai tuorepastaa

Valmistusohje

Hienonna chilipaprika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Laita ne kulhoon ja purista joukkoon limen mehu.

Halkaise avokadot, poista siemen ja paloittele hedelmäliha. Laita avokado joukkoon. Lisää suolaa ja mustapippuria, sekä oliiviöljyä. Sekoita ainekset. Suikaloi tai raasta parmesaanijuusto ja sekoita muiden ainesten joukkoon tai tarjoa erikseen.

Kiehauta vesi ja lisää suola ja spagetti tai tuorepasta. Keitä kuivaa spagettia noin 8 minuuttia ja tuorepastaa 2–3 minuuttia, valuta.

Sekoita spagetti tai pasta muiden ainesten joukkoon. Sekoita ja tarkista maku.

Tarjoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja