Hellapoliisin avokadopasta

HELLAPOLIISIavokadopasta
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Avokadopasta on nopea kasvisruoka, jota voit halutessasi täydentää esimerkiksi ilmakuivatulla kinkulla. Käytä halutessasi tuorepastaa, niin saat annoksesta aavistuksen tyylikkäämmän ja nopeammin valmistuvan.

4 annosta

  • ½ punainen, mieto chilipaprika
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • yhden limen puristettu mehu
  • 2-3 syöntikypsää avokadoa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½-3/4 dl oliiviöljyä
  • 50 g parmesaanijuustoa raasteena tai lastuina

Lisäksi

  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 250 g spagettia tai tuorepastaa

Valmistusohje

Hienonna chilipaprika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Laita ne kulhoon ja purista joukkoon limen mehu.

Halkaise avokadot, poista siemen ja paloittele hedelmäliha. Laita avokado joukkoon. Lisää suolaa ja mustapippuria, sekä oliiviöljyä. Sekoita ainekset. Suikaloi tai raasta parmesaanijuusto ja sekoita muiden ainesten joukkoon tai tarjoa erikseen.

Kiehauta vesi ja lisää suola ja spagetti tai tuorepasta. Keitä kuivaa spagettia noin 8 minuuttia ja tuorepastaa 2–3 minuuttia, valuta.

Sekoita spagetti tai pasta muiden ainesten joukkoon. Sekoita ja tarkista maku.

Tarjoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!