Kinkun paisto: Pienen joulukinkun paistaminen – helpot ohjeet

Joulukinkku pieni kinkku
Joulukinkun paisto on helppoa. MTV

Joulukinkun paistaminen on helppoa, kunhan muistaa paistomittarin ja muutaman perussäännön. Katso helpot ohjeet kinkun paistoon. Videolla kinkkuvinkit antaa tuotekehityskokki Joni Rouvali HKScanilta.

Ainekset ja tarvikkeet

  • 1 pieni joulukinkku
  • Paistopussi
  • Paistomittari

Valmistusohje

Joulukinkun paisto-ohje:

  1. Ota kinkku ajoissa sulamaan. Kinkun sisälämpötilan olisi hyvä olla lähellä plus kymmentä astetta ennen paistamista.
  2. KÄYTÄ KINKUN PAISTOON PAISTOMITTARIA. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. 
  3. Laita kinkku paistopussiin. Paistopussi on siitä hyvä, että voit ottaa paistiliemen kätevästi talteen paiston jälkeen ja hyödyntää sitä esimerkiksi kastikkeissa. Voit myös paistaa kinkun ritilällä ilman paistopussia.
  4. Aseta uunin lämpötila 100-120 asteeseen ja paista kinkkua noin 1-1,5 tuntia per kilo luottaen kuitenkin paistomittariin, ei aikaan.
  5. Sisälämpötilan ollessa 72 astetta, kinkku on mehevä ja kypsä. Mikäli haluat hieman mureampaa kinkkua, tulee sisälämpötilan olla 75–80 astetta.

Videolla ohjeet:

Pienen joulukinkun paistaminen – näillä helpoilla ohjeilla onnistut 1:36

Huom! Joulukinkkua ei tule säilyttää huoneenlämmössä kovin pitkiä aikoja, joten loppujäähdytys tulee suorittaa jääkaapissa tai sään salliessa ulkona.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!