Tuoreen tutkimuksen mukaan pasta saattaakin sopia osaksi terveellistä ruokavaliota. Syynä on italialaisen herkun matala glykeeminen indeksi.
Yllä olevalla videolla kerrotaan pastan historiasta.
Pastaa ei varsinaisesti pidetä keventäjien ruokana, mutta uusi tutkimus haluaa korjata italialaisen klassikon huonoa mainetta, kertoo Newsweek-uutissivusto. Tutkijoiden mukaan pasta saattaakin sopia osaksi terveellistä ruokavaliota.
Syynä on pastan matala glykeeminen indeksi (GI). Glykeeminen indeksi kertoo, kuinka nopeasti ruoka vaikuttaa verensokeritasoihin. Korkean glykeemisen indeksin ruokien, kuten valkoisen riisin ja leivän sekä perunan, sisältämä sokeri imeytyy elimistössä nopeasti. Matalan glykeemisen indeksin ruoat, kuten vihannekset ja linssit sulavat hitaammin.


