Myrsky mehulasista: Ravitsemusasiantuntija järkyttyi terveellisyysväitteistä

mehu
Shutterstock

Kauppojen valmismehujen terveellisyys verrattuna kotitekoiseen itse hedelmästä puristettun mehuun puhuttaa sosiaalisessa mediassa.

Ravitsemusasiantuntijat Pia Rautio ja Leila Fogelholm  kommentoivat Helsingin Sanomille tuoremehujen terveellisyyttä. Helsingin Sanomien otsikossa kerrottiin kaupan täysmehun olevan ravitsemusasiantuntijoiden mukaan parempi valinta kuin itse puristettu tuoremehu.

Aihe herätti runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja monet ihmettelivät, voivatko ravitsemusasiantuntijat todella väittää kaupan tuoremehua itse puristettua mehua paremmaksi valinnaksi.

"Kaupan mehu ei ole koskaan ravitsemuksellisesti yhtä arvokasta kuin itse tehty mehu"

Makuja.fi päätti varmistaa asian suoraan asiantuntijoilta itseltään. Helsingin Sanomien haastattelema ravitsemusasiantuntija Pia Rautio järkyttyi kuullessaan asiasta. Rautio tyrmää väitteen, jonka mukaan kaupan täysmehu olisi itse puristettua parempaa. Hän on tunnettu itse tehdyn ruoan puolestapuhuja, ja on kirjoittanut aiheesta myös kirjan. 

– Kaupan mehuista on yleensä haihdutettu neste, ja niihin on lisätty vettä. Kaupan mehu ei ole koskaan ravitsemuksellisesti yhtä arvokasta kuin itse tehty mehu, jossa on kaikki ravintoaineet tallella, Rautio kommentoi Makuja.fi-sivuille.

Raution mukaan mehulingolla tuoremehun tekeminen vaatii viitseliäisyyttä, mutta lopputulos on aina parempi. 

– Monet kuvittelevat, että kaupan mehut ovat terveellisiä. Ne ovat kuitenkin melko kaloripitoisia ja kohottavat verensokeria. Kaupan mehuista suosittelen ananasmehua, koska sillä on puhdistava vaikutus.

– Mehu on piristävä aamunaloittaja, mutta aamu kannattaa aina aloittaa juomalla lasillinen vettä, Rautio lisää vielä.

Makuja.fi ei tavoittanut ravitsemusasiantuntija Leila Fogelholmia kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.