Mustikkapiirakka valmistuu 12 minuutissa hittihärvelillä

Näin teet herkullisen Maisemakahvilan raparperipiirakan 3:00 Näin teet herkullisen Maisemakahvilan raparperipiirakan
KATSO MYÖS VIDEO: Maisemakahvilan raparperipiirakan voit tehdä myös mustikoista!

Mustikkapiirakan voi valmistaa helposti myös airfryerissa!

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu, ilmafriteerauskeittimet eli airfryerit ovat kasvattaneet huimasti suosiotaan Suomessa viimeisten vuosien aikana. 

Fredmanin elokuussa teettämän kyselyn perusteella airfryeria käytetään useammin kuin uunia niissä kodeissa, joihin laite on hankittu. Myös mikroaaltouunin käyttö on vähentynyt näissä kotitalouksissa airfryerin myötä. 

– Vuoden 2022 alussa airfryereitä oli koronapandemian aikana myyty Suomessa arviolta 100 000 kappaletta. Tuoteryhmän kasvu on jatkunut vahvana. Kaikki saatavilla olevat tilastot vahvistavat, että tämän vuoden aikana airfryereiden myynti on ottanut uuden voimakkaan kasvuloikan, Elektroniikan Tukkukauppiaat ry:n pienet kodinkoneet -jaoston puheenjohtaja Taneli Tast sanoo tiedotteessa.

Ilmiönä airfryerin nopeasti kasvanutta suosiota onkin verrattu mikroaaltouuniin, joka rantautui Suomeen 1980-luvulla. 

Airfryerilla voi valmistaa lähes mitä tahansa. Testaa pöhöttimessä vaikka uuniperunoiden valmistamista, kokeile airfryer-sipsejä tai kypsennä hittikoneella kananmunat.

Mustikkapiirakka airfryerissa 12 minuutissa

Airfryer soveltuu myös mainiosti leivontaan. Nyt Fredmanilta vinkataan 12 minuutissa valmistuvan mustikkapiirakan ohje. Tämän mustikkapiirakan voit valmistaa joko airfryerin omaan leivontakulhoon tai vaihtoehtoisesti kertakäyttöiseen airfryer-paperiin.

12 minuutin murumustikkapiirakka 

100 g voita
¾ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
100 g mustikoita (n. 1,5 dl)
1 tl perunajauhoja (jos käytät pakastemustikoita)

  1. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri
  2. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi kulhossa.
  3. Lisää jauhoseos voi-sokeriseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Ota n. 1/3 taikinasta toiseen kulhoon sivuun. Tämä levitetään muruksi piirakan päälle.
  5. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan yksi muna.
  6. Kaada taikina airfryer-paperille tai suoraan voideltuun airfryerin leivonta-astiaan ja levitä tasaiseksi.
  7. Lisää mustikoiden joukkoon perunajauho, jos käytät pakastemustikoita
  8. Levitä mustikat taikinan päälle
  9. Ripottele sivuun otettu taikinamuru piirakan päälle.
  10. Siirrä piirakka airfryeriin ja paista 160 asteessa n. 12 min, tai niin kauan, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut väriä.
  11. Herkuttele piirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Lähde: Fredman

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!