Airfryerilla voi todistetusti valmistaa kaikenlaista, vaikka perunalastuja!
Insider-sivustolla vinkataan, miten kiertoilmakypsentimellä eli airfryerilla saa valmistettua sipsejä helposti. Sivuston mukaan airfryerilla saa aikaiseksi rapean lopputuloksen vain vähällä rasvalla.
– Vaikka on helppoa napata sipsejä suoraan pussista, on joskus hauskaa ja tyydyttävää tehdä pieni erä sipsejä itse, Insider-sivustolla kirjoitetaan.
Air Fryer Eats-sivuston reseptikehittäjä Cindy Gordin neuvoo, miten sipsit tulee valmistaa. Airfryer-sipseihin kannattaa valita perunalajikkeeksi esimerkiksi rosamunda tai puikulaperuna. Kun perunan pilkkoo tarpeeksi ohueksi, saa airfryerissa rapsakan lopputuloksen, eikä rasvaa juurikaan tarvita.
Muista kuitenkin, että kypsennysaika ja -lämpötila saattaa hieman vaihdella laitteesta riippuen. Jos lastut eivät tunnu rapsakoituvan suositellussa ajassa, kannattaa pitää niitä laitteessa minuutin tai pari pidempään.
Näin teet sipsit airfryerissa
- Pese perunat huolella. Voit jättää niihin halutessasi kuoret.
- Viipaloi perunat todella ohuiksi esimerkiksi mandoliinin tai terävän veitsen avulla. Yritä saada mahdollisimman tasapaksuja viipaleita, jotta ne kypsyvät samassa ajassa.
- Liota perunaviipaleita jääkylmässä vedessä 15 minuuttia, valuta ne ja liota vielä toiset 15 minuuttia. Nostele viipaleet talouspaperin päälle ja taputtele toisella paperilla kuiviksi. Ripauta päälle hieman öljyä.
- Levitä perunaviipaleet tasaiseksi kerrokseksi airfryeriin ja paista 100 asteessa 15–20 minuuttia. Nosta sitten lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä kolmesta viiteen minuuttiin. Kääntele viipaleita paiston aikana useamman kerran.
- Kun perunalastut näyttävät kullanruskeilta, ota ne pois airfryerista, mausta ja anna jäähtyä.
Lähde: Insider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.