Näin teet sipsejä airfryerissa! Vähärasvaista ja helppoa
Airfryerilla voi todistetusti valmistaa kaikenlaista, vaikka perunalastuja!
Insider-sivustolla vinkataan, miten kiertoilmakypsentimellä eli airfryerilla saa valmistettua sipsejä helposti. Sivuston mukaan airfryerilla saa aikaiseksi rapean lopputuloksen vain vähällä rasvalla.
– Vaikka on helppoa napata sipsejä suoraan pussista, on joskus hauskaa ja tyydyttävää tehdä pieni erä sipsejä itse, Insider-sivustolla kirjoitetaan.
Air Fryer Eats-sivuston reseptikehittäjä Cindy Gordin neuvoo, miten sipsit tulee valmistaa. Airfryer-sipseihin kannattaa valita perunalajikkeeksi esimerkiksi rosamunda tai puikulaperuna. Kun perunan pilkkoo tarpeeksi ohueksi, saa airfryerissa rapsakan lopputuloksen, eikä rasvaa juurikaan tarvita.
Muista kuitenkin, että kypsennysaika ja -lämpötila saattaa hieman vaihdella laitteesta riippuen. Jos lastut eivät tunnu rapsakoituvan suositellussa ajassa, kannattaa pitää niitä laitteessa minuutin tai pari pidempään.
Näin teet sipsit airfryerissa
- Pese perunat huolella. Voit jättää niihin halutessasi kuoret.
- Viipaloi perunat todella ohuiksi esimerkiksi mandoliinin tai terävän veitsen avulla. Yritä saada mahdollisimman tasapaksuja viipaleita, jotta ne kypsyvät samassa ajassa.
- Liota perunaviipaleita jääkylmässä vedessä 15 minuuttia, valuta ne ja liota vielä toiset 15 minuuttia. Nostele viipaleet talouspaperin päälle ja taputtele toisella paperilla kuiviksi. Ripauta päälle hieman öljyä.
- Levitä perunaviipaleet tasaiseksi kerrokseksi airfryeriin ja paista 100 asteessa 15–20 minuuttia. Nosta sitten lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä kolmesta viiteen minuuttiin. Kääntele viipaleita paiston aikana useamman kerran.
- Kun perunalastut näyttävät kullanruskeilta, ota ne pois airfryerista, mausta ja anna jäähtyä.
Lähde: Insider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka