Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa perinteisiä karjalanpiirakoita.

Ainekset (15-20 kpl)

    Kuoritaikina

    • Kylmää vettä 200 g
    • Ruisjauhoja 260 g
    • Vehnäjauhoja 40 g
    • Rypsiöljy 30 g
    • Suolaa n. 1tl

    Riisipuuro

    • Vettä 180 g
    • Puuroriisiä 130 g
    • Täysmaitoa 550 g
    • Suolaa reilu 1 tl
    • Voi 45 g
    • Voiteluun: Sulatettua voita

    Valmistusohje

    Valmista riisipuuro;

    Kiehauta vesi ja lisää sinne riisit. Anna kiehua noin 10 minuuttia.Lisää maito ja hauduta puuro kypsäksiLisää suola ja voi. Tarkista maku.Jäähdytä puuro.

    Valmista kuoritaikina sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään.

    Valmista karjalanpiirakat. 

    Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Voitele paiston jälkeen piirakat sulatetulla voilla.

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.