Vuoden ravintolaksi kruunattiin tänä vuonna yhden miehen pyörittämä pieni ravintola Lohjalla.
Suomen Gastronomien Seura on valinnut Vuoden Ravintolaksi 2023 Mikko Utterin.
Kahdeksan vuotta sitten kerrostalon kivijalkaan Lohjan keskustaan perustetussa ravintolassa on vain kahdeksan asiakaspaikkaa.
MTV vieraili paikan päällä Lohjalla selvittämässä, millaista ruokaa ravintolassa tarjoillaan ja millaista ruokafilosofiaa yrittäjä noudattaa. Katso tunnelmat yllä olevalta videolta.
Lue myös: Teemu Selänteen pihviravintolalle huikea Michelin-tunnustus
Menu pyörii 11 sesongin ympärillä
Mikko Utter kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että Gastronomien seuran myöntämä tunnustus oli kunnia.
– Vaikkei pyri olemaan sellainen perinteinen ravintola, niin kaikki se, mitä Suomen Gastronominen Seura painottaa tässä valinnassa, on sellaista, mihin itsekin pyrkii, Utter kertoo.
Toisin sanoen pitkäjänteiseen työhön gastronomian parissa sekä elämyksellisen kokemuksen luomiseen ravintola-asiakkaalle.
