MTV vieraili vuoden ravintolassa: Ensiluokkainen ruoka tarjoillaan rennosti villasukat jalassa!

MTV vieraili yhden miehen ravintolassa Lohjalla – tällainen on Vuoden ravintola 2023 4:39 MTV vieraili yhden miehen ravintolassa Lohjalla – tällainen on Vuoden ravintola 2023
Tällainen on vuoden ravintolaksi 2023 valittu Mikko Utter.

Vuoden ravintolaksi kruunattiin tänä vuonna yhden miehen pyörittämä pieni ravintola Lohjalla.

Suomen Gastronomien Seura on valinnut Vuoden Ravintolaksi 2023 Mikko Utterin.

Kahdeksan vuotta sitten kerrostalon kivijalkaan Lohjan keskustaan perustetussa ravintolassa on vain kahdeksan asiakaspaikkaa.

MTV vieraili paikan päällä Lohjalla selvittämässä, millaista ruokaa ravintolassa tarjoillaan ja millaista ruokafilosofiaa yrittäjä noudattaa. Katso tunnelmat yllä olevalta videolta.

Menu pyörii 11 sesongin ympärillä

Mikko Utter kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että Gastronomien seuran myöntämä tunnustus oli kunnia.

– Vaikkei pyri olemaan sellainen perinteinen ravintola, niin kaikki se, mitä Suomen Gastronominen Seura painottaa tässä valinnassa, on sellaista, mihin itsekin pyrkii, Utter kertoo.

Toisin sanoen pitkäjänteiseen työhön gastronomian parissa sekä elämyksellisen kokemuksen luomiseen ravintola-asiakkaalle.

Ravintolan tarjonta perustuu vahvasti sesonkiajatteluun, joita Utterin ajatusmaailman perusteella on peräti 11.

– Jos otetaan esimerkiksi uudet perunat ja mansikat. Ihan yhtä hyvältä ne maistuvat joka vuosi, kun saat ne siinä juhannuksen jälkeen, mutta kun olet syönyt niitä sen pari–kolme viikkoa, niistä vähän häviää se juttu, Utter selittää.

Vuoden tauon jälkeen samaiset perunat ja mansikat maistuvat kuitenkin taas odotetulta herkulta.

– Pyrin rakentamaan [menun] niin, että vuodessa olisi mahdollisimman paljon sellaisia asioita, jotka liittyvät juuri tiettyyn hetkeen ja vuodenaikaan, Utter summaa.

Katso myös: Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"

Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua" 1:04
Onko fine dining -kulttuuri kuolemassa? Kysymykseen vastasi kokki ja ravintoloitsija Henri Alén.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!