Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MTV vieraili vuoden ravintolassa: Ensiluokkainen ruoka tarjoillaan rennosti villasukat jalassa!

4:39MTV vieraili yhden miehen ravintolassa Lohjalla – tällainen on Vuoden ravintola 2023Tällainen on vuoden ravintolaksi 2023 valittu Mikko Utter.
Julkaistu 17.03.2023 14:29

Emmi Niiniaho

Vuoden ravintolaksi kruunattiin tänä vuonna yhden miehen pyörittämä pieni ravintola Lohjalla.

Suomen Gastronomien Seura on valinnut Vuoden Ravintolaksi 2023 Mikko Utterin.

Kahdeksan vuotta sitten kerrostalon kivijalkaan Lohjan keskustaan perustetussa ravintolassa on vain kahdeksan asiakaspaikkaa.

MTV vieraili paikan päällä Lohjalla selvittämässä, millaista ruokaa ravintolassa tarjoillaan ja millaista ruokafilosofiaa yrittäjä noudattaa. Katso tunnelmat yllä olevalta videolta.

Lue myös: Teemu Selänteen pihviravintolalle huikea Michelin-tunnustus

Menu pyörii 11 sesongin ympärillä

Mikko Utter kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että Gastronomien seuran myöntämä tunnustus oli kunnia.

– Vaikkei pyri olemaan sellainen perinteinen ravintola, niin kaikki se, mitä Suomen Gastronominen Seura painottaa tässä valinnassa, on sellaista, mihin itsekin pyrkii, Utter kertoo.

Toisin sanoen pitkäjänteiseen työhön gastronomian parissa sekä elämyksellisen kokemuksen luomiseen ravintola-asiakkaalle.

Mikko Utter Vuoden ravintolaMikko Utter pyörittää yhden miehen ravintolaa Lohjalla. Ravintolassa on vain kahdeksan asiakaspaikkaa.Mikko Utter

Ravintolan tarjonta perustuu vahvasti sesonkiajatteluun, joita Utterin ajatusmaailman perusteella on peräti 11.

– Jos otetaan esimerkiksi uudet perunat ja mansikat. Ihan yhtä hyvältä ne maistuvat joka vuosi, kun saat ne siinä juhannuksen jälkeen, mutta kun olet syönyt niitä sen pari–kolme viikkoa, niistä vähän häviää se juttu, Utter selittää.

Vuoden tauon jälkeen samaiset perunat ja mansikat maistuvat kuitenkin taas odotetulta herkulta.

– Pyrin rakentamaan [menun] niin, että vuodessa olisi mahdollisimman paljon sellaisia asioita, jotka liittyvät juuri tiettyyn hetkeen ja vuodenaikaan, Utter summaa.

Lue myös: Michelin-ravintola sulkeutui Helsingissä – Kim Mikkola avaa nyt uudenlaisen ravintolan Tallinnaan

Lue myös: Turussa tehdään historiaa! Ravintoloiden Michelin-tähdet jaetaan ensimmäistä kertaa Suomessa

Katso myös: Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"

1:04Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"Onko fine dining -kulttuuri kuolemassa? Kysymykseen vastasi kokki ja ravintoloitsija Henri Alén.

Lisää aiheesta:

Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilisAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHelsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistäKatrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaatPoliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta
RavintolatRuokaMTV Uutiset LiveMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat