MT: Pikaruokaketjujen kanat Thaimaasta ja Brasiliasta – kotimaista suosivalle hampurilaisravintolalle jättimenestys
Maaseudun Tulevaisuus selvitti Suomessa toimivien pikaruokaketjujen raaka-aineiden alkuperää.
Lehden selvityksessä kävi ilmi, että karkean arvion mukaan alle puolet Suomessa toimivien pikaruokapaikkojen ruoista on kotimaisia. Maaseudun Tulevaisuus kysyi raaka-aineiden alkuperää yhteensä kahdeksasta ketjusta: Kotipizza, McDonalds, Hesburger, Burger King, Rolls, Scanburger, Subway ja Picnic.
Lehden mukaan kaikki ketjut eivät vastanneet kysymykseen kotimaisen ruoan osuudesta pyydetyllä tavalla.
Kanaa Thaimaasta ja Brasiliasta
Maaseudun Tulevaisuuden mukaan moni pikaruokaketju tilaa kanansa Thaimaasta ja Brasiliasta. Kotimaista lihaa ei ole myynnissä ainakaan McDonald'sissa eikä Burger Kingissä.
Suomalaisketju Hesburgerin arvion mukaan ravintolan käyttämistä raaka-aineista noin 30-40 prosenttia ovat kotimaisia. Muiden hampurilaisketjujen arviot olivat 40-80 prosentin välillä, mutta luvut eivät ole Maaseudun Tulevaisuuden mukaan luotettavia. Ketjut nimittäin olettivat hampurilaissämpylöidensä olevan täysin kotimaisia, vaikka valmistajan mukaan sämpylöiden viljoista 40 prosenttia tuleekin ulkomailta.
Kotimaisuus hampurilaisketjun vetonaulana
Yksi suomalaisketju näyttäisi sen sijaan menestyvän juurikin kotimaisuus-valttikortillaan. Maaseudun Tulevaisuuden mukaan Friends and Burgers -pikaruokaravintolaan joutuu jonottamaan normaalinakin päivänä. Vain vuoden verran toimineella ketjulla on toimipisteet Pietarsaaressa ja Helsingissä. Lähivuosina on tarkoitus laajentaa toimintaa myös Göteborgiin, Tukholmaan ja Kööpenhaminaan.
– Kaikki raaka-aineet, jotka saamme Suomesta, otetaan Suomesta, toimitusjohtaja Kaj Fagerholm perustelee ketjun suosiota Maaseudun Tulevaisuudelle.
Lähde: Maaseudun Tulevaisuus
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria