Moni unohtaa tärkeän seikan syödessään kotimaisia omenoita – älä tee näin!

Näin teet helposti iki-ihanat toscaomenat 0:52 Näin teet helposti iki-ihanat toscaomenat

Hedelmän- ja Marjanviljelijäinliitto muistuttaa tärkeästä seikasta liittyen kotimaisiin omenoihin.

Videolla: Tee jälkkäriksi helpot toscaomenat!

Suomalaisten suosikkiomena, kotimainen Lobo, on saapunut kauppoihin, kertoo Hedelmän- ja Marjanviljelijäinliitto. 

–  Lobon väritys on syvän punainen ja sen maku on miellyttävän hapokas sekä arominen. Vivahteikkaan maun salaisuus on kesän pitkä päivä sekä syksyn viilenevät illat, jotka saavat yhdessä aikaan Lobolle sen ominaisen maun, liitosta kuvaillaan.

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta arvioidaan, että Loboa, Aromaa ja muita talvilajikkeita riittää kaupoissa aina maaliskuulle asti. Myöhemmin alkutalvella tulevat myyntiin vielä muun muassa Rubinola ja Santana.Liiton mukaan kotimaisten omenoiden kysyntä on kasvussa ja kuluttajat ovat löytäneet lähellä tuotetut omenat hyvin. 

Älä kuori kotimaista omenaa!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto muistuttaa myös omenoiden kuorien tärkeydestä, sillä hedelmän terveellisin osa on sen kuorikerros. Omenoiden kuorien flavonoidipitoisuus on moninkertainen hedelmälihaan verrattuna. 

–  Kotimaista omenaa ei tarvitse kuoria, sillä sitä ei ole käsitelty säilöntäaineilla tai erilaisilla pintavahoilla. Kotimaisen omenan voi siis huoletta syödä kuorineen, liitosta muistutetaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!