Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Moni unohtaa tärkeän seikan syödessään kotimaisia omenoita – älä tee näin!

0:52Näin teet helposti iki-ihanat toscaomenat
Julkaistu 28.10.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hedelmän- ja Marjanviljelijäinliitto muistuttaa tärkeästä seikasta liittyen kotimaisiin omenoihin.

Videolla: Tee jälkkäriksi helpot toscaomenat!

Suomalaisten suosikkiomena, kotimainen Lobo, on saapunut kauppoihin, kertoo Hedelmän- ja Marjanviljelijäinliitto. 

–  Lobon väritys on syvän punainen ja sen maku on miellyttävän hapokas sekä arominen. Vivahteikkaan maun salaisuus on kesän pitkä päivä sekä syksyn viilenevät illat, jotka saavat yhdessä aikaan Lobolle sen ominaisen maun, liitosta kuvaillaan.

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta arvioidaan, että Loboa, Aromaa ja muita talvilajikkeita riittää kaupoissa aina maaliskuulle asti. Myöhemmin alkutalvella tulevat myyntiin vielä muun muassa Rubinola ja Santana.Liiton mukaan kotimaisten omenoiden kysyntä on kasvussa ja kuluttajat ovat löytäneet lähellä tuotetut omenat hyvin. 

Älä kuori kotimaista omenaa!

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto muistuttaa myös omenoiden kuorien tärkeydestä, sillä hedelmän terveellisin osa on sen kuorikerros. Omenoiden kuorien flavonoidipitoisuus on moninkertainen hedelmälihaan verrattuna. 

–  Kotimaista omenaa ei tarvitse kuoria, sillä sitä ei ole käsitelty säilöntäaineilla tai erilaisilla pintavahoilla. Kotimaisen omenan voi siis huoletta syödä kuorineen, liitosta muistutetaan.

Lue myös: Kuin porkkanakakku, mutta omenoista! Katin superhelppoa omenakakkua on kokeiltava

Lisää aiheesta:

Mistä tietää, että omena on kypsä?Kotimaista mansikkaa saakin jo valmistujaisjuhliin – miten tämä on mahdollista?Ethän tee näin tomaateille? Asiantuntija muistuttaa seurauksista: "Maku muuttuu pliisuksi ja rakennekin kärsii"Tämä kotimainen herkku kannattaa napata ostoskoriin, kun vielä ehtii: "Myydään nopeasti"Tiesitkö tätä tomaateista? Näin niitä tulisi oikeasti säilyttää kotona – terveyshyötyjä piisaaNeljä kasvista, joita ruokavaikuttaja toivoisi suomalaisten hyödyntävän enemmän: ”Superterveellistä”
HedelmätRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 10.8.17:33
    Ruoka

    Syötkö jo? Tätä hedelmää ehdotetaan uudeksi superruoaksi

  • 2.8.09:54
    Ruokaniksit

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta

  • 31.7.08:28
    Takaisinvedot

    Ostitko tällaisen hedelmätuotteen pääkaupunkiseudun K-kaupasta? Ruokavirastolta varoitus

  • 24.6.17:28
    Ruoka

    Yllättävä yksityiskohta paljastaa kypsän ja hyvän vesimelonin ruokakaupassa