Miten supersuositut Härkis ja nyhtis syntyivät? "Lähdettiin etsimään täydellistä proteiinia"

Miten uusi elintarvike syntyy? 8:40 Miten uusi elintarvike syntyy?

Kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökauratuote "nyhtis" syntyivät? Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa 7.3.2017.

Miten uusi elintarvike keksitään? Miten syntyy esimerkiksi ”kasvisjauhelihan” kaltainen tuote?

Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen ja Versofoodin toimitusjohtaja Tarja Ollila kertoivat Huomenta Suomessa 7.3.2017 kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökauratuote "nyhtis" syntyivät.

– Lähdettiin etsimään sellaista "täydellistä proteiinia", Itkonen kuvaa nyhtökauran syntyä.

Kehitys kesti kauan, koska tuotteeseen ei haluttu lisätä esimerkiksi selluloosaa. Tuotteen idea lähti omasta toiveesta ja halusta parantaa myös maailman oloja.

– Meillähän suunnilleen vuoden 2013 kesäkuusta alettiin etsiä tuotetta, joka voisi olla kasvisjauhelija, Ollila kuvailee Härkiksen syntyä.

Tavoitteena oli ”jauhelihankaltainen” tuote, joka sopisi resepteihin lihan tilalle.

– Ensimmäisellä teknologilla ja reseptiikalla emme onnistuneet, Ollila paljastaa.

Miten tuotteen kehitys jatkuu? Onko uuden tuotteen kehittäminen valtava riski? Katso video ylhäältä!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.