Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Miten supersuositut Härkis ja nyhtis syntyivät? "Lähdettiin etsimään täydellistä proteiinia"

8:40Miten uusi elintarvike syntyy?
Julkaistu 08.03.2017 13:00

MTV LIFESTYLE

Kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökauratuote "nyhtis" syntyivät? Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa 7.3.2017.

Miten uusi elintarvike keksitään? Miten syntyy esimerkiksi ”kasvisjauhelihan” kaltainen tuote?

Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen ja Versofoodin toimitusjohtaja Tarja Ollila kertoivat Huomenta Suomessa 7.3.2017 kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökauratuote "nyhtis" syntyivät.

Lue myös: Nyhtökauralle ja Härkikselle huikea haastaja: Uusi proteiinipommi, joka on kuin broileria!

– Lähdettiin etsimään sellaista "täydellistä proteiinia", Itkonen kuvaa nyhtökauran syntyä.

Kehitys kesti kauan, koska tuotteeseen ei haluttu lisätä esimerkiksi selluloosaa. Tuotteen idea lähti omasta toiveesta ja halusta parantaa myös maailman oloja.

– Meillähän suunnilleen vuoden 2013 kesäkuusta alettiin etsiä tuotetta, joka voisi olla kasvisjauhelija, Ollila kuvailee Härkiksen syntyä.

Tavoitteena oli ”jauhelihankaltainen” tuote, joka sopisi resepteihin lihan tilalle.

– Ensimmäisellä teknologilla ja reseptiikalla emme onnistuneet, Ollila paljastaa.

Miten tuotteen kehitys jatkuu? Onko uuden tuotteen kehittäminen valtava riski? Katso video ylhäältä!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Huomenta Suomessa testattiin ilmasta valmistettua ruokaaSuomalainen leipomo yritti kehittää sämpylöitä – mönkään meni, mutta syntyi vahingossa uusi hittituote: "Pakkohan niille oli nauraa"Vuoden paras suomalainen elintarvike valittiin: "Aiomme laajentaa toimintaa"Jälleen uusi vaihtoehto lihalle: Proteiinipitoinen elintarvike, joka ei sisällä lainkaan rasvaa!Nyhtökauralle ja Härkikselle huikea haastaja: Uusi proteiinipommi, joka on kuin broileria!Supersuosion saavuttanut proteiinipommi MTV:n testissä: Kebabia, jauhelihaa vai jopa parempaa?
KasvisruokavalioAivopähkinätMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruokavalio
  • to08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • ke08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 13.10.14:25
    Ruoka

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 20.9.17:34
    Ruoka

    Helsingissä eletään "vegekuplassa" – suomalaisista vegaanilapsista selvisi uutta tietoa