Miten supersuositut Härkis ja nyhtis syntyivät? "Lähdettiin etsimään täydellistä proteiinia"
Kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökauratuote "nyhtis" syntyivät? Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa 7.3.2017.
Miten uusi elintarvike keksitään? Miten syntyy esimerkiksi ”kasvisjauhelihan” kaltainen tuote?
Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen ja Versofoodin toimitusjohtaja Tarja Ollila kertoivat Huomenta Suomessa 7.3.2017 kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökauratuote "nyhtis" syntyivät.
Lue myös: Nyhtökauralle ja Härkikselle huikea haastaja: Uusi proteiinipommi, joka on kuin broileria!
– Lähdettiin etsimään sellaista "täydellistä proteiinia", Itkonen kuvaa nyhtökauran syntyä.
Kehitys kesti kauan, koska tuotteeseen ei haluttu lisätä esimerkiksi selluloosaa. Tuotteen idea lähti omasta toiveesta ja halusta parantaa myös maailman oloja.
– Meillähän suunnilleen vuoden 2013 kesäkuusta alettiin etsiä tuotetta, joka voisi olla kasvisjauhelija, Ollila kuvailee Härkiksen syntyä.
Tavoitteena oli ”jauhelihankaltainen” tuote, joka sopisi resepteihin lihan tilalle.
– Ensimmäisellä teknologilla ja reseptiikalla emme onnistuneet, Ollila paljastaa.
Miten tuotteen kehitys jatkuu? Onko uuden tuotteen kehittäminen valtava riski? Katso video ylhäältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka