Supersuosion saavuttanut proteiinipommi MTV:n testissä: Kebabia, jauhelihaa vai jopa parempaa?
Kaurasta, härkäpavuista ja keltaherneistä valmistettu nyhtökaura on kotimainen proteiinipommi, jota kasvisruoan ystävät odottavat kieli pitkällä. MTV:n toimitus testasi, miltä se maistuu.Arvasivatko makuraatilaiset syövänsä kasvipohjaista tuotetta, vai luulivatko nyhtökauraa lihaksi? Katso videolta raadin reaktiot ja arviot!
Nyhtökaurasta on kohistu jo kuukausia, mutta kaupoissa sitä on ollut saatavilla vain satunnaisesti. Silloinkin se on myyty aina hetkessä loppuun. Nyhtökauran pitäisi ilmestyä laajemmin kauppojen hyllyille viimeistään syksyyn mennessä.
Jopa 30 prosenttia proteiinia sisältävästä kasvistuotteesta on povattu suomalaisiin keittiöihin jopa jauhelihan korvaajaa ja myös potentiaalista vientihittiä.
Maistaako nyhtöpossun ja nyhtökauran eron?
MTV:n ruokasivusto Makuja.fi sai käsiinsä paketillisen himoittua nyhtökauraa, ja järjesti toimituksessa sokkotestin.
Testiryhmämme sai maistaa kahta erilaista hot dogia, joista he kertoivat mielipiteensä tietämättä mitä sämpylän välissä on. Toisessa hodarissa oli nyhtökauraa, toisessa nyhtöpossua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti