Supersuosion saavuttanut proteiinipommi MTV:n testissä: Kebabia, jauhelihaa vai jopa parempaa?

nyhtökaura
Sokkotestissä nyhtökauraa luultiin muun muassa kebabiksi. MTV

Kaurasta, härkäpavuista ja keltaherneistä valmistettu nyhtökaura on kotimainen proteiinipommi, jota kasvisruoan ystävät odottavat kieli pitkällä. MTV:n toimitus testasi, miltä se maistuu.Arvasivatko makuraatilaiset syövänsä kasvipohjaista tuotetta, vai luulivatko nyhtökauraa lihaksi? Katso videolta raadin reaktiot ja arviot!

Nyhtökaurasta on kohistu jo kuukausia, mutta kaupoissa sitä on ollut saatavilla vain satunnaisesti. Silloinkin se on myyty aina hetkessä loppuun. Nyhtökauran pitäisi ilmestyä laajemmin kauppojen hyllyille viimeistään syksyyn mennessä.

Jopa 30 prosenttia proteiinia sisältävästä kasvistuotteesta on povattu suomalaisiin keittiöihin jopa jauhelihan korvaajaa ja myös potentiaalista vientihittiä.

Maistaako nyhtöpossun ja nyhtökauran eron?

MTV:n ruokasivusto Makuja.fi sai käsiinsä paketillisen himoittua nyhtökauraa, ja järjesti toimituksessa sokkotestin.

Testiryhmämme sai maistaa kahta erilaista hot dogia, joista he kertoivat mielipiteensä tietämättä mitä sämpylän välissä on. Toisessa hodarissa oli nyhtökauraa, toisessa nyhtöpossua.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!