Jälleen uusi vaihtoehto lihalle: Proteiinipitoinen elintarvike, joka ei sisällä lainkaan rasvaa!

new-whites_tattari_kurkku
New Whites

New Whites on proteiinipitoinen elintarvike, joka on valmistettu kananmunanvalkuaisesta. 

Viime vuosina erilaiset lihan korvaamiseen soveltuvat elintarvikkeet ovat niittäneet suosiota. Uusin tulokas näiden elintarvikkeiden joukossa on niin kutsuttu New Whites.

– New Whites sisältää 94 prosenttia täysin keitettyä munanvalkuaista, ripauksen suolaa ja hiukan vettä. Tuote on valmistettu patentoidulla menetelmällä ainutlaatuisen rakenteen saavuttamiseksi. 100 grammassa New Whitesia on 11,6 grammaa proteiinia, 55 kilokaloria, mutta ei rasvaa, tuotteen maahantuojalta, Oy Landmoon Ab:lta kerrotaan tiedotteessa.

– Hieman lihaa rakenteeltaan muistuttava New Whites on valmista syötäväksi sellaisenaan, mutta tuotteen voi myös lämmittää pannulla tai uunissa ja maustaa oman maun mukaan, tiedotteessa jatketaan.

New Whitesia voi käyttää siivuina leivällä, kuutioina salaatissa, pastan tai nuudelien kanssa, keitoissa sekä leivonnaisissa. Se sopii tarjoiltavaksi sekä lämpimänä että kylmänä.

"Härkis" ja "Nyhtis" ovat saavuttaneet suursuosion

Lihaa ruoissa korvaamaan sopivat härkäpavuista valmistettu "Härkis" sekä kaurasta työstetty Nyhtökaura eli "Nyhtis" ovat saaneet Suomessa valtavasti huomiota. Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen ja Versofoodin toimitusjohtaja Tarja Ollila kertoivat Huomenta Suomessa 7.3.2017 kuinka härkäpapuvalmiste Härkis ja nyhtökaura syntyivät.

– Lähdettiin etsimään sellaista "täydellistä proteiinia", Itkonen kuvasi.

– Meillähän suunnilleen vuoden 2013 kesäkuusta alettiin etsiä tuotetta, joka voisi olla kasvisjauheliha, Ollila kuvaili Härkiksen syntyä.

Nyhtökaura ja Härkis saivat viimeksi haastajan maaliskuussa, kun kasvissyöjien keskuudessa kohistiin nyhtöherneestä. Kyseessä on herneproteiinipohjainen kasvisvalmiste, jossa on runsaasti kuitua ja proteiinia.

– Nyhtöherne sopii loistavasti salaatteihin, riisi- ja pastaruokiin, wokkeihin sekä moneen muuhun. Tuotetta voi käyttää erilaisissa resepteissä lihan (broilerin) tapaan. Nyhtöherne on sataprosenttisen kasvisperäinen tuote ja se sopii vegaaniseen ruokavalioon, markkinointikoordinaattori Niina Marttila Foodbrandsilta kertoi maaliskuussa MTV:lle.

***

4:28

Lähde: New Whites

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja