Nyhtökauralle ja Härkikselle huikea haastaja: Uusi proteiinipommi, joka on kuin broileria!

nyhtöherne sämpylä
Kiehumispiste

Kasvisruokavalion ystävät ovat saamassa jälleen laajennusta ruokaympyräänsä, kun elintarvikeyritys Foodbrands on tuonut markkinoille uuden innovaation, nyhtöherneen.

Nyhtökaura ja Härkis ovat saaneet jälleen uuden haastajan. Nyt kasvissyöjien keskuudessa kohistaan nyhtöherneestä, joka on juuri saapunut kuluttajien saataville. Kyseessä on herneproteiinipohjainen kasvisvalmiste, jossa on runsaasti kuitua ja proteiinia.

Runsaasti proteiinia

Nyhtöherne on tarkoitettu sekä kasvis- että sekasyöjien ruokavalioon.

–  Tuote on luontaisesti gluteeniton, soijaton sekä laktoositon. Nyhtöherneessä yhdistyvät huolellisen tuotekehityksen tuloksena erinomainen rakenne ja hyvä purutuntuma. Nyhtöherne sopii loistavasti salaatteihin, riisi- ja pastaruokiin, wokkeihin sekä moneen muuhun. Tuotetta voi käyttää erilaisissa resepteissä lihan (broilerin) tapaan. Nyhtöherne on 100% kasvisperäinen tuote ja se sopii vegaaniseen ruokavalioon, markkinointikoordinaattori Niina Marttila Foodbrandsilta kertoo MTV:lle.

Italialaisittain maustetuissa nyhtöhernekuutioissa proteiinia on 27 grammaa per 100 grammaa tuotetta. Yrteillä maustetuissa nyhtöhernesuikaleissa proteiinipitoisuus on puolestaan 30 grammaa. Tuotteen valmistamiseen on käytetty herneproteiinin lisäksi vettä, oliiviöljyä, hernekuitua, suolaa, auringonkukkaöljyä sekä perunatärkkelystä.

Nyhtöhernetuotteet ovat toistaiseksi saatavilla K-Citymarketeista ja joistain K-Supermarketeista.

Ei maistu herneelle, koostumukseltaan kuin broileria

Monet ravintolat ovat jo hyödyntäneet nyhtöhernettä ruokalistallaan. Helsingin Herttoniemessä sijaitseva Treffipub on muun muassa myynyt nyhtöherneburgeria jo jonkin aikaa. Nyt nyhtöherne on kuitenkin vasta ensimmäisen kerran saatavilla myös suoraan kuluttajille kaupasta.

Suositussa Sipsikaljavegaanit Facebook-ryhmässä uusi nyhtöhernetuote on jo noussut suosituksi puheenaiheeksi. Muutama ryhmäläinen kertoo kokeilleensa tuotetta jo ravintoloissa.

– Sain lounasruokalassa eteeni tätä. Pitkään pyörittelin lautasella koska koostumus oli aivan kuin broilerissa. Olin tilannut siis erikseen vegaaniannoksen, ja asennoiduin jo siihen että keittiö ei ole tiennyt että broileri ei ole kasvis. Seurueessa ollut sekasyöjäkin väitti sen kiven kovaan olevan broileria. No, varmistin keittiöstä ja he kertoivat sen ylpeänä olevan nyhtöhernettä. Ei maistunut mielestäni herneelle, mun makuun tosin ehkä muistutti liikaa lihaa koostumukseltaan ja maultaan (jos yhtään muistan mille liha maistui). Pointsit kuitenkin keittiölle kun olivat panostaneet vegaaniseen ruokaan, ryhmän käyttäjä kertoo nyhtöhernekokemusestaan.

***

4:28

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja