Mitä tehdä omenoista? Legendaarinen herkku ei taatusti petä: "Ihana leivonnainen"

omenainen-britatorttu-1-220702_Z720121-large
Omenainen britatorttu on ihana syysherkku. MTV

Mietitkö, mitä voisi tehdä oman pihan omenoista, tai etsitkö muuten vain inspiraatiota makeisiin omenaherkkuihin? Testaa tämä Katin ihana omenakakku.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu ihanan britakakun suosiosta Suomessa.  Mehevä kakkupohja, makea marenki ja raikkaat täytteet tekevät britakakusta varman hitin. Britakakun täytteitä voi vaihdella sesongin mukaan: kesällä maistuu mansikkabrita ja syksyllä sen sijaan omenaversio.

Britakakun nimen alkuperästä ei ole saatavilla pahemmin tietoa. Kakku on mitä ilmeisemmin rantautunut Suomeen rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista, jossa se tunnetaan useilla eri nimillä:  Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Mammas tårta, Ölandstårta ja Margaretatårta. Ulkoministeriön mukaan Ruotsista tullut Pinocchio-kakun resepti olisi nimenomaan britan taustalla. 

Testaa ihana omenabrita

Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen loihti oman versionsa omenabritakakusta.

– Kotimaisilla omenoilla höystetty britakakku on ihana leivonnainen. Voit valmistaa omenalisäkkeen valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin, Kati vinkkaa. 

Omenabrita onkin loistava herkku, johon voit hyödyntää vaikka niitä oman pihan omppuja.

Katso myös video: Näin teet helposti herkulliset toscaomenat

0:52
Toscaomenat ovat syysherkku parhaimmillaan.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja