Kaikkien aikojen kesäherkku: Tätä mansikkakakkua suomalaiset palvovat vuodesta toiseen – nyt on korkea aika kokeilla
Britakakku on todellinen klassikko, jota suomalaiset rakastavat. Marjoja, marenkia, kermaa ja kakkupohjaa yhdistelevä herkku on vastustamaton juhlapöydän katseenvangitsija.
Yksi Suomen suosituimmista kesäkakuista on iki ihana britakakku. Mehevä kakkupohja, makea marenki ja marjat tekevät britakakusta varman hitin. Britakakun täytteitä voi vaihdella sesongin mukaan, mutta klassisin ja monelle rakkain on perinteinen mansikkabrita.
Britakakku olikin ennen Pinocchio-kakku?
Britakakun nimen alkuperästä ei ole saatavilla pahemmin tietoa. Kakku on mitä ilmeisemmin rantautunut Suomeen rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista, jossa se tunnetaan useilla eri nimillä: Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Mammas tårta, Ölandstårta ja Margaretatårta.
Ulkoministeriön mukaan Ruotsista tullut Pinocchio-kakun resepti olisi nimenomaan Britan taustalla. Legendan mukaan suomenruotsalaisessa kartanossa keittäjätär nimeltä Brita ryhtyi valmistamaan kyseistä kakkua. Brita antoi nimensä kakulle, koska Pinocchion tarina oli hänen mielestä liian surullinen.
Jos et vielä ole testannut britakakkua, nyt on korkea aika! Sen valmistaminen on helppoa ja lopputulos palkitsee:
Katso resepti: Britakakku – kesän paras kakku
Katso myös videolta vinkit mansikoiden perkaamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan