Mitä tapahtuu Venäjän Hesburgereille huhtikuun viimeinen päivä? Pikaruokaketju vakuuttaa: Kiinni menevät

shutterstock_2082192874
Shutterstock

Pikaruokaketju Hesburgerin mukaan aiemmin ilmoitettu aikataulu ravintoloiden sulkeutumisesta Venäjällä ja Valko-Venäjällä pitää. 

Aiemmin huhtikuussa Hesburger tiedotti sulkevansa kaikkien omien ravintoloidensa ovet Venäjällä ja Valko-Venäjällä vielä huhtikuun aikana. Lisäksi paikallisille yrittäjille on ketjun mukaan lähtenyt purkuilmoitus. Purkuilmoituksessa heille on kerrottu, että ravintoloiden on suljettava ovensa välittömästi.

Hesbuger ilmoitti Googlelle ravintoloiden sulkeutumisesta

Nyt Hesburgerilta tiedotetaan, että aikataulu ravintoloiden sulkemiseen on edelleen voimassa. Tieto ravintoloiden sulkeutumisesta on jo päivittynyt Hesburger-sovellukseen, mutta esimerkiksi Googlessa saattaa vielä näkyä paikkojen olevan auki. Hesburgerilta painotetaan, että Google ei ole yrityksen virallinen kanava.

– Olemme ilmoittaneet ravintoloiden sulkemisesta Googlelle. Toivomme, että myös Googlen ravintoloiden tiedot päivitetään ajanmukaiseksi mahdollisimman nopeasti, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela kommentoi tuoreessa tiedotteessa.

Valtaosa Hesburgerin omista ravintoloista on jo ketjun mukaan suljettu. Hesburgerilla on Venäjällä puolet omia ravintoloita ja puolet itsenäisten yrittäjien ravintoloita. Vuokrasopimukset puretaan Hesburgerin omista liikepaikoista.

Pikaruokaketjulle 15 miljoonan tappiot

Hesburgerilta tarkennetaan nyt, että paikallisille itsenäisille yrittäjille on lähtenyt aikaisemmin purkuilmoitus, jossa heille on ilmoitettu, että Hesburger-tavaramerkin käyttö pitää lopettaa välittömästi. Hesburger ei omista yrittäjäravintoloiden liiketiloja, vaan pelkästään Hesburger-tavaramerkin. Pikaruokaketju on lopettanut myös raaka-aineiden toimitukset Venäjälle.

Salmelan mukaan Hesburger on sijoittanut vuosien aikana Venäjän liiketoimintoihin noin 15 miljoonaa euroa, joka on nyt jäämässä tappioksi.

– Raha ei ole kuitenkaan olennainen asia, vaan teemme sen, mitä meidän pitää tehdä. Meidän ajatuksemme ovat ukrainalaisten puolella ja toivomme sydämen pohjasta, että rauha saataisiin takaisin maahan, Kari Salmela toteaa tiedotteessa.

Lähde: Hesburger


Videolla: Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa McDonald'sin nugeteissa?

Oletko huomannut tämän yksityiskohdan McDonald'sin nugeteissa? 0:31
Tämä yksityiskohta nugeteissa on mennyt monelta ohi.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.