McDonald's, Hesburger, Burger King: Näin pikaruokaravintolat toimivat nyt Suomessa – Heseltä yllätysveto Turussa

pikaruokaravintolat Hesburger Mcdonald's Burger King
AOP, Shutterstock, EPA

Myös moni pikaruokaravintola on joutunut muuttamaan toimintatapojaan koronakriisissä. Selvitimme, miten koronapandemia näkyy Suomen suurimpien hampurilaisketjujen ravintoloiden toiminnassa nyt ja lähitulevaisuudessa.

Moni ravintola on nyt isojen haasteiden edessä, eikä ongelmilta vältytä täysin pikaruokapuolellakaan. Vaikka useimmat pikaruokaketjut ovatkin jo suvereeneja take away -palveluntuottajia, näkyy asiakaskato ja ihmisten eristäytyminen väistämättä myös hampurilaisravintoloiden kassassa. Viranomaiset eivät ainakaan vielä ole määränneet ravintoloita suljettaviksi, mutta hallitus on suositellut sitä vahvasti. 

Selvitimme, miten Suomen suurimmat hampurilaisketjut toimivat koronakriisin keskellä. Pysyvätkö ravintolat auki noutoruokamahdollisuutta tarjoen, vai pistetäänkö ovet kokonaan säppiin?

McDonald's jatkaa autokaista-, nouto- ja kotiinkuljetustoimintaa

Suomen McDonald’s tiedottaa tukevansa hallituksen linjaamia keinoja COVID-19-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Asiakkaat voivat noutaa ruoan autokaistalta tai ravintolasta sekä tilata ruokaa McDelivery-kotiinkuljetuspalvelusta. Ravintolasaliin ei voi enää perjantaista 27. maaliskuuta alkaen jäädä ruokailemaan. Autokaistat löytyvät yli 80 prosentista Suomen McDonald’s-ravintoloista.

– Yhteisestä turvallisuudesta huolehtiminen on juuri nyt kaikkein tärkeintä. Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme ilman lähikontaktia ja varmistamaan näin asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuuden, sanoo Suomen McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson.

Ravintolat jatkavat tehostettuja hygienia- ja puhdistustoimenpiteitä. Ravintoloiden wc-tilat ja käsienpesupaikat pyritään mahdollisuuksien mukaan pitämään auki asiakkaille. Kaikki autokaistan luukut ja maksupäätteet puhdistetaan tehostetusti. Myös kotiinkuljetuspalvelu toimii ilman lähikontaktia, ja asiakkaan toiveesta ruokatilaus voidaan jättää asiakkaan ovelle.

– Tällaisena aikana ravintolaruoka on tärkeä osa ihmisten ruokahuoltoa. Teemme parhaamme auttaaksemme ihmisiä pysymään kotona. Autokaistamme, kotiinkuljetus sekä nouto ravintolasta palvelevat asiakkaitamme, jatkaa Johansson.

Suomen McDonald’s seuraa viranomaisohjeita ja tilanteen kehitystä tarkasti. Tarvittaessa suojatoimia lisätään entisestään, jotta pystytään varmistamaan asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus.

Burger King sulkee ison osan ravintoloistaan – 30 ravintolaa palvelee nouto-, kotiinkuljetus- ja autokaista-asiakkaita

Suomen Burger Kingin ketjujohtaja Siru Kalpio Restel Fastfood Oy:Sta kertoo, että yritys on sulkemassa pikaruokaravintoloitaan ympäri Suomen.

– Olemme sulkemassa meidän suurimmat kauppakeskus- ja ydinkeskustaravintolamme pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa. Tulemme sulkemaan 20:tä ravintolaa perjantaihin mennessä. Tämän jälkeen meille jää toimintaa 30:een ravintolaan, jotka palvelevat asiakkaita ainoastaan nouto- ja kotiinkuljetusten sekä autokaistojen osalta. Kaikki ravintolasalimme ovat suljettuja, Kalpio kertoo.

Kalpion mukaan Burger Kingillä panostetaan nyt erityisen paljon kotiinkuljetuspalveluihin, joilla pystytään palvelemaan muun muassa riskiryhmiin kuuluvia. Kotiinkuljetuksissa pikaruokaketjun kumppaneina toimii Wolt ja Foodora. 

– Ravintoloissa suosittelemme tilaamista itsepalvelukassoilta tai take away -ruoan tilaamista Restiks-mobiilisovelluksen kautta, jolloin tilauksen voi tehdä vaikka kotoa käsin ja täten minimoida aikaa ravintolassa. Kaikissa ravintoloissamme on ohjeistettu asiakkaita turvalliseen take away -ruokien noutamiseen.

Hesburger avasi Turussa vuosikymmeniä lukittuna olleen ulosmyyntiluukun

Turkulaislähtöinen hampurilaisketju Hesburger avasi maanantaina legendaarisen Puutorin Grillin luukun.

– Turun Puutorin Hesburger tekee paluun juurille! Puutorilla myytiin hampurilaisia kioskin luukusta jo 70-luvulla. Tänään avasimme taas vuosikymmeniä lukittuna olleen luukun, Hesburgerin Facebook-sivuilla tiedotettiin maanantaina.

Kyseessä on ensimmäinen paikka, jossa Hesburgerin tuotteita aikoinaan myytiin Turussa. Hampurilaisketjun historia alkaa vuodesta 1966, jolloin Heikki Salmela perusti Kirsti-vaimonsa kanssa Naantaliin Kievarin grillin. 1970-luvulla uutteran yrittäjäpariskunnan tie jatkui kohti Turkua, jossa erityisesti Puutorin Grilli nautti paikallisten suosiosta.

Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos kertoo, että Puutorin Hesburger on ollut koko ajan toiminnassa, mutta vuosikymmeniä käyttämättä ollut ulosmyyntiluukku avattiin nyt vuosikymmenten jälkeen.

– Ruoan ostaminen onnistuu nyt myös luukun kautta. Asiakkaat ovat löytäneet tiensä luukulle. Facebookissa monet innostuivat myös muistelemaan Puutorin grilliin liittyviä tarinoita ja tuotteita vuosien takaa. Selvästi sydäntä lähellä oleva asia, Santos sanoo.

Santos kertoo, että koronaviruksesta johtuva poikkeustilanne on aiheuttanut muutoksia joidenkin Hesburger-ravintoloiden aukioloaikoihin ja joitain ravintoloita on suljettu toistaiseksi. Ajankohtaiset tiedot ravintoloiden aukiolosta löytyvät ketjun verkkosivuilta.

– Toimimme pääministerin vetoomuksen mukaisesti. Huomisesta alkaen omat ravintolamme myyvät ruoan vain mukaan. Suosittelemme tätä toimintatapaa myös franchise-yrittäjillemme. Ruoan voi tilata normaalisti kassalta tai asioida drive-in luukulla. Tilauksen voi myös tehdä ennakkoon Hesburger-sovelluksella. Kotiinkuljetus onnistuu yhteistyökumppaniemme kautta noin 60 ravintolassa.

***

3:03

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja