Hesburger avasi jälleen osan ravintoloistaan Kiovassa: "Asiakkaamme ovat toivoneet, että ravintolat avautuvat"

Hesburger Ukrainassa
Hesburgerin Shchastlyve-ravintola Kiovassa. Hesburger

Hesburger avaa jälleen alkuvuodesta sulkemiaan ravintoloita Ukrainassa.

Suomalainen pikaruokaketju Hesburger on avannut neljä Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa sijaitsevista ravintoloistaan tällä viikolla, yhtiö kertoo tuoreessa tiedotteessaan

Ravintolaketjulla on Ukrainassa seitsemän ravintolaa, jotka kaikki sijaitsevat Kiovan alueella. Ravintoloissa työskentelee noin sata työntekijää ja loput kolmekin ravintolaa olisi tarkoitus avata myöhemmin kesällä.

Ennen ravintoloiden avaamista, Hesburgerin johto haastatteli kaikkia Ukrainan ravintolapäälliköitä ja heidän esihenkilöitään videoyhteyden avulla.

– Paikalliset haluavat päästä kiinni normaaliin arkeen, niin hyvin kuin se on mahdollista. Teimme päätöksen ravintoloidemme avaamisesta ravintolapäälliköidemme toivomuksesta. Työntekijöidemme mukaan myös paikalliset asiakkaamme ovat toivoneet, että ravintolat avautuvat, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela kertoo tiedotteessa.

Salmela painottaa, että kaikista tärkeintä tilanteessa on ravintoloiden työntekijöiden turvallisuus ja ravintolat ollaan myös valmiita sulkemaan uudestaan paikallisten ravintolapäälliköiden toiveesta.

Ravintolat sulkeutuivat myös Venäjällä ja Valko-Venäjällä

Hesburgerilta kerrotaan, että yritys on maksanut koko ajan kaikille ukrainaisille työntekijöille palkkaa, vaikka ravintolat ovat olleet sodasta johtuen suljettuna.

Salmela kommentoi huhtikuussa, että Hesburger on sijoittanut vuosien aikana Venäjän liiketoimintoihin noin 15 miljoonaa euroa, joka on nyt jäämässä tappioksi.

Katso myös: Taiteilijan näkemys kuvitteellisen McDonald's-kopioravintolan avajaisista Venäjällä

Uncle Vanya's on McDonald’sin törkeä kopio Venäjällä – taiteilijan näkemys kuvitteellisista ravintolan avajaisista 0:15
Tällä taiteilijan tekemällä videolla havainnoidaan Uncle Vanya's -ketjun avajaisia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!