Hesburger ei ole sulkenut ravintoloitaan Venäjällä lupauksistaan huolimatta – toimitusjohtaja Salmela kertoo nyt, mikä kestää

hesburger aop
Hesburgerin hidas vetäytyminen Venäjältä on herättänyt keskustelua. Jaakko Stenroos/All Over Press

Hesburgerin hidas poistuminen Venäjältä on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Nyt Hesburgerilta kerrotaan tiedotteessa, miksi ravintoloita ei vielä ole saatu suljettua maassa.

Kuten MTV Uutisen sivuilla on aiemmin kerrottu, monet kansainväliset yritykset ovat lopettaneet tai keskeyttäneet toimintansa Venäjällä Ukrainan sodan vuoksi. Myös suomalainen pikaruokaketju Hesburger kertoi maaliskuun alussa vetäytyvänsä Venäjältä. Nyt sosiaalisessa mediassa on kuitenkin ihmetelty, miksi Hesburger ei ole lupauksestaan huolimatta sulkenut ravintoloitaan maassa. 

"Teemme kaikkemme"

Hesburgerin mukaan ketju on saanut vasta yhden ravintolan suljettua. Toimitusjohtaja Kari Salmela kertoo tiedotteessa, mistä aikataulun venyminen johtuu. 

– Alkuperäistä hitaampi aikataulu on johtunut siitä, että meidän on ollut huomioitava paikallisen henkilökunnan turvallisuus, jos suljemme ravintolat ilman neuvottelua. Olemme seuranneet myös huolestuneena keskustelua kansallistamisesta, Salmela sanoo ja jatkaa vielä.

– Ymmärrämme todella hyvin, että hidas poistuminen Venäjän ja Valko-Venäjän markkinoilta on aiheuttanut keskustelua. Ravintolat on saatava kiinni. Teemme kaikkemme, että saamme ravintoloiden ovet suljettua mahdollisimman pian Venäjällä. 

Salmelan mukaan yrityksen tavoitteena on saada kaikki ravintolat kiinni Venäjällä ja Valko-Venäjällä kesällä. Hesburgerilla on tällä hetkellä 38 ravintolaa Venäjällä ja neljä ravintolaa Valko-Venäjällä.

Ukrainassa Hesburgerit kiinni, mutta työntekijöille maksetaan palkkaa

Hesburgerilla on myös seitsemän ravintolaa Ukrainassa. Kaikki ravintolat sijaitsevat Kiovassa. Hesburgerin tietojen mukaan kaikki yrityksen ukrainalaiset työntekijät ovat elossa. Ravintolat ovat suljettuina toistaiseksi Ukrainassa, mutta henkilökunnalle maksetaan silti täyttä palkkaa.

– Rohkeat työntekijät ovat myös palanneet vapaaehtoisesti töihin valmistamaan suljetuissa ravintoloissa ruokaa paikallisille asukkaille. Ruokaa on jaettu ilmaiseksi muun muassa hoitokoteihin, orpokoteihin, avustustyöntekijöille ja muille kaupunkilaisille, Salmela kertoo.


Videolla: Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa McDonald'sin nugeteissa?

Oletko huomannut tämän yksityiskohdan McDonald'sin nugeteissa? 0:31
Tämä yksityiskohta nugeteissa on mennyt monelta ohi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!