Mitä tapahtui suosituille irtokarkeille? Ufo- ja Dracula -makeisten kohtalo selvisi
Suositut irtokarkit pääsivät monin paikoin loppumaan raaka-ainepulan vuoksi. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.
Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina suosittujen Ufo-karkkien loppuneen monin paikoin irtokarkkilaareista. Maahantuojan mukaan syy suosikkien katoon liittyy muun muassa raaka-ainepulaan.
Karkkitehdas ongelmissa salmiakkimakeisten kanssa
Makeistukku Hardeco Finlandin yrittäjä Harri Heiskanen vahvistaa MTV Uutisille toimitusvaikeuksien johtuvan ennen kaikkea salmiakkimakeisten raaka-ainepulasta.
– Siihen on monta vaikuttavaa asiaa. On ollut toimitusvaikeuksia raaka-aineiden vuoksi ja tehdaskin vaihtoi omistajaa vajaa pari vuotta sitten. Kun henkilöstö muuttuu ja järjestelmät muuttuvat, niin se on vaikuttanut myös osaltaan, Heiskanen kertoo.
Ufo-karkkeja valmistava ruotsalainen Troll-Gott Ab myytiin aiemmin norjalaiselle Brynidille.
Raaka-ainepula liittyy Heiskasen mukaan nimenomaan salmiakkimakeisiin ja todennäköisesti kyseessä on puute joko ammoniumkloridista tai lakritsipulverista, mahdollisesti jopa molemmista.
Pulaa myös Dracula-karkeista ja salmiakkikaloista
Ufo-karkkien lisäksi raaka-ainepula on vaikuttanut myös muihin saman tehtaan salmiakkimakeisiin, kuten Dracula-karkkeihin ja salmiakkikaloihin. Heiskasen mukaan jopa 70 prosenttia tehtaan tuotteista on nimenomaan salmiakkimakeisia
– Eivät puoleen vuoteen pystyneet toimittamaan välillä mitään salmiakkia.
Tilanne parani hieman jo keväällä ja suomalainen maahantuoja pystyi tilaamaan joitain toimitusvaikeuksista kärsineitä tuotteita varastoon. Makeistehtaalla oli juuri perinteinen koko heinäkuun kestävä tuotantokatkos, joten syksyn tilanne on vielä hieman epävarma.
– Katsotaan, mitä me pääsemme tilaamaan ja millaisella tilausjonolla. Uskomme että saamme suosittuja tuotteita taas varastoon syksymmällä irtokarkkeina. Tehdas avasi jälleen elokuun alussa kesälomien jälkeen.
Vaikka Ufo-karkit ovat olleet irtokarkkilaareilta loppu, niitä on pystytty myymään toistaiseksi pussituotteina.
Katso myös video: Oikea tapa avata Chupa Chups -tikkarin kääre
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan