Mitä tapahtui Ingmanin litran jäätelöpakkauksille?

Näin saat jäätelön säilymään kaupasta kotiin ilman kylmälaukkua 0:38 Näin saat jäätelön säilymään kaupasta kotiin ilman kylmälaukkua
KATSO MYÖS VIDEO: Jäätelötehtaan Heikin ovela niksi: Näin jätski ei sula matkalla kaupasta kotiin – kylmälaukkua ei tarvita!

Ruokakaupoista ei näytä löytyvän enää Ingmanin litran jäätelöpakkauksia. Selvitimme, mitä suosikkijäätelöille on oikein tapahtunut. 

Perinteiset tiiliskiven malliset jäätelöpakkaukset ovat suomalaisille tuttuja jo vuosikymmenten ajalta. Pakkausmuotoilu on kuitenkin vuosien varrella kehittynyt ja entistä useammat jäätelöt lanseerataan esimerkiksi kartionmallisissa premium-pakkauksissa.

Tästä huolimatta litran tiiliskivet ovat sinnitelleet mukana kauppojen jäätelöaltaissa, ja valikoimaa perinteisessä pakkausmuodossa on tähän asti löytynyt muun muassa Pingviiniltä ja Ingmanilta. 

Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että toinen suurista valmistajista toinen on lopettanut kyseisen pakkauskoon valmistamisen – näin väittää kyltti helsinkiläisen ruokakaupan jäätelöaltaan reunalla:

Tilalle isompia ja pienempiä pakkauksia, mutta ei laktoositonta kermajäätelöä

Ingmanin omistavan Unileverin jäätelöiden markkinoinnista vastaava Jonna Salonen vahvistaa MTV Uutisille asian.

– On totta, että meillä ei ole enää valikoimassa yhden litran jäätelöpakkauksia. Haluamme jatkuvasti kehittää tuoteportfoliota kuluttajien mieltymysten mukaan, ja olemmekin lanseeranneet tänä vuonna isommat kahden litran Ingman Iso -kotipakkaukset, jotka ovat kasvipohjaisia, Salonen kertoo.

Lisäksi Ingmanin valikoimiin ovat tulleet pienemmät 0,5 litran kotipakkaukset. Näissä valikoimissa ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole esimerkiksi laktoosittomia kermajäätelöitä, toisin kuin litran pakkauksissa aiemmin oli. 

Unileverin omistaman Ingmanin Sipoon jäätelötehtaan toiminta lakkautettiin kesällä 2022. Monen suosikkijäätelön, kuten Kingiksen ja Jättiksen valmistus siirtyi tällöin Ruotsiin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.