Mitä tapahtui Ingmanin litran jäätelöpakkauksille?
Ruokakaupoista ei näytä löytyvän enää Ingmanin litran jäätelöpakkauksia. Selvitimme, mitä suosikkijäätelöille on oikein tapahtunut.
Perinteiset tiiliskiven malliset jäätelöpakkaukset ovat suomalaisille tuttuja jo vuosikymmenten ajalta. Pakkausmuotoilu on kuitenkin vuosien varrella kehittynyt ja entistä useammat jäätelöt lanseerataan esimerkiksi kartionmallisissa premium-pakkauksissa.
Tästä huolimatta litran tiiliskivet ovat sinnitelleet mukana kauppojen jäätelöaltaissa, ja valikoimaa perinteisessä pakkausmuodossa on tähän asti löytynyt muun muassa Pingviiniltä ja Ingmanilta.
Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että toinen suurista valmistajista toinen on lopettanut kyseisen pakkauskoon valmistamisen – näin väittää kyltti helsinkiläisen ruokakaupan jäätelöaltaan reunalla:
Tilalle isompia ja pienempiä pakkauksia, mutta ei laktoositonta kermajäätelöä
Ingmanin omistavan Unileverin jäätelöiden markkinoinnista vastaava Jonna Salonen vahvistaa MTV Uutisille asian.
– On totta, että meillä ei ole enää valikoimassa yhden litran jäätelöpakkauksia. Haluamme jatkuvasti kehittää tuoteportfoliota kuluttajien mieltymysten mukaan, ja olemmekin lanseeranneet tänä vuonna isommat kahden litran Ingman Iso -kotipakkaukset, jotka ovat kasvipohjaisia, Salonen kertoo.
Lisäksi Ingmanin valikoimiin ovat tulleet pienemmät 0,5 litran kotipakkaukset. Näissä valikoimissa ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole esimerkiksi laktoosittomia kermajäätelöitä, toisin kuin litran pakkauksissa aiemmin oli.
Unileverin omistaman Ingmanin Sipoon jäätelötehtaan toiminta lakkautettiin kesällä 2022. Monen suosikkijäätelön, kuten Kingiksen ja Jättiksen valmistus siirtyi tällöin Ruotsiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka