Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näiden jäätelöiden ennustetaan kasvattavan hurjasti suosiotaan lähivuosina – jäätelötehtailija: Trendi on tosi kova

7:21Herkut kuuluvat kesään
Julkaistu 29.07.2018 14:02
Toimittajan kuva

Elina Ukkonen

elina.ukkonen@mtv.fi

Vegaaniset vaihtoehdot, kotimaisuus ja lähiruoka ovat asioita, jotka korostuvat tällä hetkellä myös jäätelöistä puhuttaessa. 

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin kesäherkuttelusta ja jäätelöstä. 

Lämmin ilma houkuttelee jäätelölle. Vuodenaika vaikuttaa kulutuksen lisäksi jäätelövalintaan, sillä kesähelteillä kuluttajille maistuu eri maut kuin talven pakkasilla, kertoo Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarnisto.

– Nyt kun ilmat ovat olleet todella lämpöiset, kaikki raikkaat maut ovat nousseet. Tuhdimmat maut ovat kylmemmän ilman tuotteita, jäätelötehtailija Saarnisto kertoo.

LUE MYÖS: Uusi jäätelötrendi kasvattanut hurjasti suosiotaan Suomessa – "jäätelö ei enää ole pelkkä jälkiruoka"

Jäätelöiden nouseva trendi on vegaanit tuotteet. Saarnisto arvioi, että heidän jäätelötuotannostaan vegaanisia on noin 20–30 prosenttia, ja lähivuosina kasvua on luvassa.

– Vegaanitrendi on tosi kova, ja lisää toimijoita kyllä kaivataan, Saarnisto sanoo.


Lähellä tuotettu kiinnostaa kuluttajaa

Vegaanisuuden lisäksi ajanmukainen jäätelö on kotimainen, lähiruokaa, ja parhaimmillaan luomua, kertoo Jymy Jäätelön toimitusjohtaja Horst Neumann. Jäätelön etiketistä on hyvä käydä ilmi hyviä raaka-aineita ilman e-koodeja.

Jäätelövalinnalla voi kertoa omista arvoista.

– Sekä luomu- että vegaanijäätelöillä viestitetään voimakkaasti, mitä ajatellaan. Kotimaista ja lähi- ja pienyrittäjiä suosimalla tekee omanlaiset arvovalinnat, Horst kertoo.

Mauissa raikkaiden uutuuksien lisäksi klassikot pitävät vahvasti pintansa, Horst kertoo.

– Aina suosiossa on nämä selkeät perusmaut, jos ne on tehty klassisesti ja hyvin. Esimerkiksi erittäin vakaasti suosittuja ovat vanilija, lakritsa ja marjamaut.

saarnistoKolmen Kaverin Jäätelön Sauli Saarnisto haluaa jäätelöön runsaasti makua.

Tiiliskivestä premium-jäätelöön

Jäätelöpakkaukset ovat muuttuneet viime vuosina vauhdilla. Neliskanttisista tiiliskivipakkauksista on siirrytty kartionmalliseen premium-jäätelöpakkaukseen, kertoo Kolmen Kaverin Jäätelön Saarnisto.

– Kun aloitimme toiminnan ja vuonna 2013 tuli ensimmäiset purkit markkinoille, niin silloin oli todella suppea valikoima 500 millilitraisista pinttipurkeista.

Pakkauksella on merkitystä jäätelövalintaa tehdessä, sillä houkutteleva pakkaus edistää ostopäätöstä.

– Jos pakkauksen sisältö on mielikuvan mukainen, niin silloin mennään nappiin, Saarnisto toteaa.

Lisää aiheesta:

Suomalainen jäätelötehdas iskee uutuuksilla – tällaiset jäätelöt viedään nyt käsistä: "Mahdottomasti kysyntää kaupoissa"Suurimmat jäätelöhitit Suomessa juuri nyt – tässä on K-kauppojen pakastealtaiden suosikit: 5 selkeintä trendiäIrtojäätelöiden uutuusmaut houkuttelevat, mutta pääseekö kesällä jäätelökioskille? Jäätelötehdas kertoo poikkeusajan vaikutukset jätskibisnekseen SuomessaInnovatiivinen jäätelösarja kauppoihin – suomalaisvalmistaja povaa myyntimenestystä: ”Olemme alkaneet miettiä koko jäätelön konseptia uudelleen”Uusi jäätelötrendi kasvattanut hurjasti suosiotaan Suomessa – "jäätelö ei enää ole pelkkä jälkiruoka"Suomalaisten jäätelön kulutuksessa yksi erikoisuus – erottaa Suomen muusta Euroopasta
JäätelöKesäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jäätelö
  • 31.10.17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 17.9.09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 5.8.17:02
    Ruoka

    Mitä eroa on jäätelöllä ja gelatolla?

  • 25.7.15:38
    Kesä

    Näin nopeasti jäätelö suli 29 asteen helteessä – lopputulos yllättää

  • 21.7.07:40
    Ruoka

    Nestlén jenkkijäätelöihin iso muutos