Vegaaniset vaihtoehdot, kotimaisuus ja lähiruoka ovat asioita, jotka korostuvat tällä hetkellä myös jäätelöistä puhuttaessa.
Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin kesäherkuttelusta ja jäätelöstä.
Lämmin ilma houkuttelee jäätelölle. Vuodenaika vaikuttaa kulutuksen lisäksi jäätelövalintaan, sillä kesähelteillä kuluttajille maistuu eri maut kuin talven pakkasilla, kertoo Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarnisto.
– Nyt kun ilmat ovat olleet todella lämpöiset, kaikki raikkaat maut ovat nousseet. Tuhdimmat maut ovat kylmemmän ilman tuotteita, jäätelötehtailija Saarnisto kertoo.
Jäätelöiden nouseva trendi on vegaanit tuotteet. Saarnisto arvioi, että heidän jäätelötuotannostaan vegaanisia on noin 20–30 prosenttia, ja lähivuosina kasvua on luvassa.
– Vegaanitrendi on tosi kova, ja lisää toimijoita kyllä kaivataan, Saarnisto sanoo.

