Mitä syöt aamupalaksi? Tämän valintasi kertoo persoonastasi, leikkimielinen tutkimus paljastaa

1:09 Näin teet täydellistä tuorepuuroa

Aamiaismuropatukoita valmistavan Weetabix-yhtiön kyselytutkimus väittää, että aamupalan ainekset voivat kertoa jotain ihmisen persoonallisuudesta. Tunnistatko itsesi?

Katso videolta, miten valmistuu täydellinen tuorepuuro.

Aamiaista kuulee usein kutsuttavan päivän tärkeimmäksi ateriaksi huolimatta siitä, että aamupalan koostumus vaihtelee suuresti ihmisestä toiseen. Jotkut kulauttavat aamulla kitaansa vain kupin kahvia, kun toiset taas ryhtyvät paistamaan kananmunia ja viipaloimaan kasviksia herkkuleivän päälle.

Tuoreen leikkimielisen kyselytutkimuksen mukaan päivän ensimmäinen ateria voi kertoa jotain ihmisen persoonallisuudesta, uutisoivat muiden muassa brittilehdet Mirror sekä The Sun.

Kuulostavatko seuraavat aamupalojen ja ihmistyyppien yhdistelmät tutuilta?

Maapähkinävoin ystävät intohimoisia rakastajia?

Weetabix kysyi 2000 britiltä heidän aamupalatottumuksistaan ja vertasi niitä osallistujien merkittävimpiin persoonallisuuden piirteisiin.

Kyselyn mukaan 57 prosenttia maapähkinävoileipää aamupalakseen syövistä oli intohimoisia rakastajia. Suunnilleen sama määrä muroja aamuisin syövistä oli luonteeltaan luotettavia.

Aamupalan väliin jättävistä 46 prosenttia paljastui introverteiksi, ja pelkästään kupin teetä juovista 42 prosenttia uraorientoituneiksi ja hyvin tienaaviksi.

Jogurttia ja marjoja nauttivista 37 prosenttia oli kyselyn mukaan tunteellisia. Kolmannes avokadoa ja juureen leivottua leipää syövistä paljastui kyselyssä maailmaa nähneiksi matkaajiksi. 

Aamiainen kannattaa syödä terveytensä tähden

Tuloksia ei kannata ottaa turhan vakavasti. Aamiaista ei myöskään kannata jättää välistä, vaikka mielisi edetä urallaan ja tienata paremmin.

Toistuva aamiaisen sivuuttaminen on nimittäin tutkimuksissa yhdistetty sydän- ja verisuonisairauksiin. Aamiaisen syömisen tiedetään voivan auttaa painonhallinnassa esimerkiksi sen vuoksi, että aamupalan nauttivat syövät maltillisemmin myöhemmin päivällä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Mirror, The Sun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja