Mitä helteellä kannattaa juoda? Ravitsemusterapeutti vastaa

erilaiset vedet
Selvitimme, millainen vesi olisi paras kuuman kelin janojuoma. MTV

Kesällä, etenkin helteisellä säällä, on tärkeä pitää huolta elimistön nestetasapainosta. Selvitimme, millainen vesi olisi paras kuuman kelin janojuoma.

Koska Suomi on maa, jossa on maailman parasta hanavettä, suosisi ravitsemusterapeutti Jonna Heinonen aina hanavettä nesteyttäjäksi kuumalla säällä.

Siltikään asia ei ole ihan niin yksioikoinen, sillä pelkän hanaveden juominen runsaina annoksina nopeasti voi johtaa vesimyrkytykseen.

Mitä samaa vesimyrkytyksellä on nestehukan kanssa? Juttu jatkuu videon alla.

Voiko kesähelteellä juoda liikaa vettä? 2:03
Mistä vesimyrkytys tarkalleen ottaen johtuu? Ravitsemusterapeutti Jonna Heinonen kertoo nestehukasta ja vesimyrkytyksestä videolla.

Hanaveden lisäksi myös vichyvesi voi olla järkevä valinta.

Jos helteellä hikoilee paljon tai tietää, että tulee hikoilemaan paljon, jolloin menettää elektrolyyttejä, voi oikein perinteinen vähän suolaiselta maistuva vichyvesi olla oikein hyvä vaihtoehto.

Vichyvesi sisältää elektrolyyttejä, joita elimistö menettää kovan hikoilun seurauksena ja edelleen juodun hanaveden laimentaessa elektrolyyttitasapainoa.

Maustettuja kivennäisvesiä Heinonen ei suosittele, koska niiden sisältämät hapot ja sokerit ovat huonoksi hampaiden terveydelle.

Hammasterveys kärsii jos niitä lipittää pitkin päivää, mutta ovat ne silti parempi vaihtoehto kuin se, että jättäisi juomatta kokonaan.

Aiheuttaako käristetty grillimakkara syöpää? Voiko jäätelö olla ravitseva välipala?

Terveysmyytit-sarjan uudella kesäkaudella pureudutaan ravitsemususkomuksiin. Katso koko jakso MTV Katsomosta.

Myyttejä murretaan myös ihotautilääkärin, eläinlääkärin, seksuaalineuvojan ja yleislääkärin kanssa. Ohjelman juontajana toimii MTV Uutisten terveystoimittaja Nelli Hyttinen.

 

Voiko järvestä saada syyhyn? Entä aiheuttaako ihon palaminen syöpää? Katso kaikki jaksot nyt MTV Katsomosta

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat