Suosittuja sulatejuustoja löytyy suomalaiskaupoista moneen makuun, mutta mistä ne oikeastaan valmistetaan?
MTV:n tuoreessa Halpa vs. kallis -jaksossa maisteltiin ja vertailtiin erihintaisia sulatejuustoja, Testiin valikoitui eri valmistajien yksittäispakattuja sulatejuustoviipaleita.
Jakson kunniaksi selvitimme myös hieman faktoja sulatejuuston valmistuksesta. Mistä suosikkijuustot tehdään?
Lue myös: Huoneenlämpöön jätetyn juuston syömäkelpoisuus mietityttää: "Riippuu siitä, että..."
Näin sulatejuustot valmistetaan
Valiolta kerrotaan, että sulatejuuston pääraaka-aineita ovat kypsytetyt juustot, kuten edam tai emmental. Lisäksi tuotteissa käytetään muun muassa voita ja sulatesuoloja.
– Juusto ja muut raaka-aineet lämmitetään ja sekoitetaan, jolloin sulatesuolojen vaikutuksesta saadaan aikaan juustosulaa. Tämän jälkeen juokseva sulatejuustomassa valutetaan suoraan kääreeseen tai rasiaan, pakkaus suljetaan ja tuote jäähdytetään, Valiolta kerrotaan MTV Uutisille valmistusprosessista.
Tuotteiden valmistukseen käytetään myös niin sanotusti juustonjämiä – ja erittäin hyvästä syystä.
