Lokakuun 10. päivä vietetään perinteistä maksalaatikkopäivää. Ruokalaji on edelleen hitti valmisruokahyllyissä, mutta kouluruokaloissa sitä harvemmin enää tarjotaan.
Lokakuun 10. päivä tunnetaan parhaiten Aleksis Kiven sekä suomalaisen kirjallisuuden päivänä. Päivämäärän on kuitenkin napannut omaan käyttöönsä myös elintarvikevalmistaja Saarioinen, ja kansallista maksalaatikkopäivää juhlistetaan nyt jo kahdeksatta kertaa.
Lue myös: Tämä on kaikkien aikojen vihatuin kouluruoka: "Päätyi ilmeisesti inhokiksi pelkästään väärän valmistustavan vuoksi"
Suosituin valmisruoka
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu maksalaatikon olevan edelleen Suomen suosituin valmisruoka. Sitä myydään vuosittain yli 9 miljoonaa rasiaa. Saarioisten tehtaalla maksalaatikkoa on valmistettu vuodesta 1957 lähtien.
Saarioisten mukaan ylivoimaisesti suosituin lisuke maksalaatikolle on puolukkahillo. Sen käyttö korostuu erityisesti iäkkäämpien kuluttajien kohderyhmässä. 18–34-vuotiaat saattavat sen sijaan nauttia maksalaatikkonsa jopa ketsupin tai raejuuston kera.
