Mainos

Mielettömän hyvä jauhelihakastike, jota rakastavat kaikki – osaatko sinä tehdä sen niin kuin oikeasti kuuluu?

Bolognesekastike on koko perheen suosikki, joka kannattaa valmistaa alusta loppuun asti itse. Katso, miten tehdään täydellinen ja autenttinen bolognese!

Monen italialaiskokin mukaan bolognese on lasagnen ohella eniten "pahoinpidelty" resepti. Kastikkeesta liikkuu mitä erikoisempia versioita, jotka eivät tee kunniaa alkuperäiselle klassikolle. Kaiken lisäksi bolognesekastike tarjoillaan usein spagetin kanssa, mikä on väärin.

Aidossa bolognesessa ei ole yrttejä

Italialaiskokki Antonio Carluccio kertoi muutama vuosi sitten olleensa shokissa, kun saapui ensi kertaa Lontooseen ja söi "niin sanotussa italialaisessa ravintolassa"

– Tarjolla oli spagetti bolognesea, jota ei ole edes olemassa Italiassa. Italiassa se on nimeltään tagliatelle bolognese, joka valmistuu tuoreesta tagliatellesta sekä bolognesekastikkeesta ilman minkäänlaisia yrttejä, Carluccio muistutti.

Aitoon bologneseen ei siis käytetä edes tuttuja kuivattuja yrttejä, kuten oreganoa tai basilikaa. Sen sijaan jauhelihakastiketta maustaa muun muassa porkkana, selleri ja pekonin kaltainen lihajaloste, italialainen pancetta. Sen lisäksi aidon bolognesen valmistamiseen käytetään maitoa. 

Resepti on todella yksinkertainen, mutta vaatii hieman malttia, sillä pitkä haudutusaika tekee bolognesesta täydellistä. Muista myös lisätä kastikkeeseen ripaus rakkautta ja intohimoa, kuten italialaiset suosittelevat. 

Tämä bologneseresepti on Accademia Italiana della Cucinan suosittelema vuodelta 1982.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja