Oletko jo testannut "laihduttajan lasagnea"? Hittiruokaa ylistetään: "Miehenikin rakastui tähän"

lassaka
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne-moussaka valmistuu esimerkiksi kesäkurpitsasta. MTV

Kehuttu karppaajien lasagne ei sisällä lainkaan pastaa, mutta voittaa silti monen mielestä maullaan jopa perinteisen version. Tämä laihduttajien herkku on lasagnen ja moussakan vähähiilihydraattinen hybridi.

Tämä pastaton lasagne on vastaus kaikille niille, jotka haluavat pudottaa painoaan vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, mutta eivät tinkiä mausta. Oletko sinä jo kokeillut "lassakaa"?

Lassaka on pastaton lasagne

Alun perin laihduttajien lasagneresepti lähti leviämään karppaajien foorumilta, jossa se nousisuosituimpien reseptien joukkoon. Karppaajat välttelevät ruokavaliossaan ylimääräisiä hiilihydraatteja. Niinpä klassikkoruoka lasagnesta syntyi pastaton versio, jossa lasagnelevyt korvataan kesäkurpitsalla tai munakoisolla. Koska resepti on eräänlainen lasagnen ja moussakan sekoitus, kutsutaan ruokalajia leikkisästi lassakaksi.

Italialaisen ruoan ystäville ajatus pastan korvaamisesta kasviksilla saattaa kuulostaa suorastaa pyhäinhäväistykseltä. On ehkä myös vaikea uskoa, että lopputulos voittaa melkeinpä aidon lasagnen – yllätyimme siitä itsekin reseptiä testatessamme. Näin lassakaa hehkutetaan karppausfoorumilla:

– Tämä oli huippumenestys ja kokeiluja kammoava miehenikin rakastui tähän kympillä! Käytettiin kermaa ja juustoa laitoin varmaan 250 grammaa, mutta oli sen väärti. Vei kielen mennessään!

– Tähän tulee himo! Loistava ajatus itkettää kesäkurpitsat ja munakoisot uunissa. Paljon vaivattomampaa kuin perinteinen metodi. Nyt testasin myös että maku ei yhtään huonone pakastettaessa.

– Aivan huikeaa! Tein kotona, enkä puhunut miehelle enkä pojille sen kummemmin, mitä se sisältää. Ei mennyt kauaa, kun mies vielä kaapi vuoan reunoja. Osu ja uppos.

Eikö pastaton lasagne innosta? Kokeile Kari Aihisen herkullista lohipastaa:

***

7:54

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja