Mieletön perunahitti! Helpot hyrskypotut eli hölskyperunat – oletko jo maistanut?

Hölskypotut2
Hyrskypotut eli hölskyperunat maistuvat monen kesäherkun lisukkeena. MTV

Hyrskypotut eli hölskyperunat ovat kesäperunoiden aatelia. Oletko jo testannut suomalaisten suosikkiohjetta varhaisperunoista?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin tiistaina varhaisperunoiden hurjasta menekistä kesäkuussa. K-ryhmä paljasti, että sen ruokakaupoissa myydään kesäkuun aikana huimat 1,5 miljoonaa kiloa varhaisperunaa. Erityisen suosittu herkku pottu on juhannusviikolla.

Hyrskypotut eli hölskyperunat – mistä on kyse?

Varhaisperunat ovat toki herkullisia sellaisenaan voin ja tillin kera nautittuna, ja entistäkin parempia niistä saa, kun valmistaa potut keittiömestari Pekka Terävän nerokkaalla tekniikalla. Mutta jos haluat hieman vaihtelua pottujen makumaailmaan, kannattaa ottaa testiin hittiohje hyrskypotut eli hölskyperunat.

Hyrskypotut valmistuvat helposti varhaisperunoista, voista, smetanasta tai ranskankermasta, ruohosipulista, kevätsipulista sekä tillistä. Valion mukaan hölskyperunoiden idea juontaa juurensa Savon sydämeen, jossa hyrskypotut maistuvat etenkin juhannuksena. Perunoiden nimi viittaa ruokalajin valmistustapaan: pottuja ravistetaan kattilassa muiden ainesten kanssa.

Hyrskypotut ovat jo muutamana kesänä nousseet erityisesti kesäisin valtavaksi hitiksi sosiaalisen median ruokaryhmissä. 

1:43


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja