Michelin-kokki Pekka Terävä avaa Helsinkiin uuden cocktailbaarin

Helsingin cocktailbaarivalikoima laajenee maaliskuussa. Kuvituskuva.

Helsinkiläisen Ravintola Emon viinibaarina tunnettu tila muuntautuu maaliskuussa cocktailbaariksi.

Helsinki saa maaliskuussa uuden cocktailbaarin, kun Michelin-kokkina tunnetun Pekka Terävän sekä Edrington Finland Oy:n yhteistyöprojektina syntynyt Frescabar avaa ovensa. Hankkeen taustatekijät kuvailevat Frescabaria Helsingin kulinaristisesti ja esteettisesti kunnianhimoisimmaksi baariksi.

Frescabarin menu koostuu juoma- ja ruoka-annoksista, jotka ovat saaneet inspiraationsa karibialaisesta keittiöstä ja espanjalaisesta baariruokailukulttuurista. Cocktail-juomissa maistuvat tuotepuristetut kasvis- ja hedelmämehut, raikkaat yrtit sekä eksoottiset mausteet. Iltaa vietetään herkutteluannosten äärellä, joista kukin voi koostaa itselleen ja seurueelleen mieluisen kokonaisuuden.

– Halusimme tuoda helsinkiläisten ulottuville uudenlaisen baarielämyksen, jossa yhdistyvät maailmanluokan kulinaristiset nautinnot sekä aistikas ympäristö. Tuorepuristetut hedelmämehut ovat sommelier Toni Yksjärven uusin intohimo, ja baaritiski notkuu maailman rakastetuimpia makuja bouillabaissesta ankankoipi-confit'iin, kuvailevat Frescabar-hankkeesta vastaavat Mirja Pulkkinen Edrington Finland Oy:stä sekä Michelin-kokkina mainetta luonut Pekka Terävä. 

Frescabarin sisustus tulee olemaan modernia ja skandinaavista muotokieltä mukaileva tulkinta karibialaisesta huvilasta. Frescabar avaa ovensa 13.3. Helsingin Kasarmikadulla, Ravintola Emon tiloissa.

Sommelier Toni Yksjärvi opasti keväällä 2014, miten syntyy herkullinen Punaisella matolla -cocktail:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja