Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki avaa rennon baarin Helsinkiin – listalla muun muassa muovipussista tarjoiltava piña colada: "Hinnat ovat hyvinkin maltillisia"

Penelopen ginipohjaisesa Kind of Edible -drinkissä,  yhdistyvät inkiväärin ja mintun raikas liitto.
Penelopen ginipohjaisesa Kind of Edible -drinkissä, yhdistyvät inkiväärin ja mintun raikas liitto. Penelope
Julkaistu 24.10.2019 09:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Hans Välimäki avaa uuden rennon cocktail-kuppilan Helsinkiin. Bardem on intiimi ja rento kuppila, josta saa hanaolutta,  cocktaileja sekä pientä purtavaa.

Hans Välimäen ja Arto Rastaan ravintola Penélope avasi ovensa Mikonkadulla vuosi sitten marraskuussa. Nyt ravintola laajentaa toimintaa ja marraskuusa Penélopen kulman taa, Helsingin Yliopistonkadulle aukeaa 40 asiakaspaikkainen baari nimeltään Bardem.

– Bardemin idea on pyrkiä rikkomaan jo ehkä hieman rasittavaksikin käynyttä kaavaa, jossa henkilökunta kertoo juurta jaksaen kaiken, mitä juomien sekoittamisesta tietää. Haluttiin tehdä asia aivan päinvastoin. Miljöö ja foorumi ovat baari, mutta samalla haluttiin tehdä jatkumo ravintola Penélopelle. Kuka tahansa on tervetullut. Panostamme laatuun ja hinnat ovat hyvinkin maltillisia. Myös savukoneet on tilattu, Välimäki virnuilee.

hans välimäki
Hans Välimäki kertoo uuden Bardem-baarin olevan rento ja kaikille avoin kuppila.

Cocktaileilla on alusta saakka ollut tärkeä rooli Penélopessa, ravintolan baarimestari Miikka Geitel on luonut Penélopelle koko joukon ainutlaatuisia drinkkejä.

– Bardemia varten annettiin Miikkalle sellaiset ohjeet, että jokaisen juoman täytyy lähteä likipitäen valon nopeudella, maistua loistavalta sekä tietty näyttää uskomattomalta. Käytettiin keskustelun pohjina viime kesäistä suursuosikkia Penélopen jäätelömäistä drinkkiä ’Zolaria’, joka oli rakennettu kuten S-kirjaimella alkava esikuvansa, mutta sillä erotuksella, että kyseessä oli ihan tyylipuhdas K-18 luokituksen saava aikuisten jäätelö, joka löytyi drinkkilistaltamme, Arto Rastas paljastaa.

– Hauskinta koko Bardem-operaatiossa on toistaiseksi ollut se, että mitään rajoja ei ole kukaan asettanut. On sanottu vaan, että kaasu pohjaan ja pidä se siellä, Geitel jatkaa.

Piña coladaa muovipussista, vintage-cocktaileja ja tapaksia

Bardemin listalta tulee löytymään laaja valikoima erilaisia cocktaileja sekä juomasekoituksia joukossaan luonnollisesti klassikot, vintage-drinkit, vähä-alkoholiset raikkaat cocktailit sekä tietysti kokonaan alkoholittomat mocktailit. Juomat jaotellaan menussa alkoholien, mutta myös raikkauden mukaan.

Luvassa on paitsi uusia makuja, myös uudenlaisia lähestymistapoja cocktailien valmistukseen ja tarjoiluun.

– Varsinaiseen kikkailuun emme aio lähteä, vaan haluamme mennä tuote ja laatu edellä siten, että ne ovat kuitenkin mahdollisimman tunnistettavia ja esillä. Eräs erikoisuus tulee olemaan muovipussista tarjottava piña colada, Geitel naurahtaa.

Toisena Bardemin erikoisuutena tulevat olemaan räätälöidyt cocktail-menut ruokalistan tyylisesti rakennettuna. Lisäksi Bardemissa tarjoillaan vintagedrinkkejä, joiden pohjana käytetään ainoastaan vanhoja alkoholijuomia.

– Parisen vuotta sitten vieraillessani Lontossa Savoy-hotellin American barissa huomasin tarjolla olevan vintage-drinkkejä. Tilasin, ihastuin ja tajusin, ettei niitä ole vielä tarjolla Suomessa. Sen lisäksi, että ne maistuvat todella hyviltä, niin niissä on myös historiaa. Ajatelkaapa, että eräskin drinkki sisältää Remy Louis XIII-konjakkia, jonka nuorin tisle on tällä hetkellä 50 vuotta vanhaa. Ainostaan hieman vanhempaa kuin Hans, mutta paljon parempaa ja vetreämpää, Geitel virnistää.

Juomatuotteiden lisäksi Bardemissa tarjoillaan myös tapas-annoksia kuten sardiineita tomaattikastikkeessa piparjuurella maustettuna, suolakurkkuja korealaisittain korianterin ja yuzu-hunajan kera tarjottuna tai togarashilla maustettuja paahdettuja maa-artisokkia ja pikkelöityä mustaa retikkaa ”sweet n’ sour.

***

Hans Välimäki Huomenta Suomen haasttelussa 2018:

15:21Päivän vieras: Hans Välimäki

Lisää aiheesta:

Maaginen salakapakka vai aurinkoinen terassi? Kiersimme Tallinnan parhaat cocktailpaikat: "On drinkkibaareja ja sitten on drinkkibaareja"Oletko maistanut tätä kasaridrinkkiä? MTV testasi yhdeksän helsinkiläisbaarin versiot: "On iltoja, jolloin yksi pöytä tilaa niitä 17"Baarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"Trendikkäimmät tilaavat nyt baarissa tämän legendaarisen 1980- ja 1990-lukujen hittidrinkin – milloin joit viimeksi?Hans Välimäen baarissa cocktail voi maksaa jopa 200–300 euroa – tässä syy: "Niin sanottu ytimekäs ilta"40 metrin ravintolakierros: Café Europa, Naughty BRGR, Barmacia, Dining 26, Majava Baari (TAMPERE)
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 30.10.17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!