Hans Välimäki avaa rennon baarin Helsinkiin – listalla muun muassa muovipussista tarjoiltava piña colada: "Hinnat ovat hyvinkin maltillisia"

cocktail
Penelopen ginipohjaisesa Kind of Edible -drinkissä, yhdistyvät inkiväärin ja mintun raikas liitto. Penelope

Keittiömestari Hans Välimäki avaa uuden rennon cocktail-kuppilan Helsinkiin. Bardem on intiimi ja rento kuppila, josta saa hanaolutta,  cocktaileja sekä pientä purtavaa.

Hans Välimäen ja Arto Rastaan ravintola Penélope avasi ovensa Mikonkadulla vuosi sitten marraskuussa. Nyt ravintola laajentaa toimintaa ja marraskuusa Penélopen kulman taa, Helsingin Yliopistonkadulle aukeaa 40 asiakaspaikkainen baari nimeltään Bardem.

– Bardemin idea on pyrkiä rikkomaan jo ehkä hieman rasittavaksikin käynyttä kaavaa, jossa henkilökunta kertoo juurta jaksaen kaiken, mitä juomien sekoittamisesta tietää. Haluttiin tehdä asia aivan päinvastoin. Miljöö ja foorumi ovat baari, mutta samalla haluttiin tehdä jatkumo ravintola Penélopelle. Kuka tahansa on tervetullut. Panostamme laatuun ja hinnat ovat hyvinkin maltillisia. Myös savukoneet on tilattu, Välimäki virnuilee.

Cocktaileilla on alusta saakka ollut tärkeä rooli Penélopessa, ravintolan baarimestari Miikka Geitel on luonut Penélopelle koko joukon ainutlaatuisia drinkkejä.

– Bardemia varten annettiin Miikkalle sellaiset ohjeet, että jokaisen juoman täytyy lähteä likipitäen valon nopeudella, maistua loistavalta sekä tietty näyttää uskomattomalta. Käytettiin keskustelun pohjina viime kesäistä suursuosikkia Penélopen jäätelömäistä drinkkiä ’Zolaria’, joka oli rakennettu kuten S-kirjaimella alkava esikuvansa, mutta sillä erotuksella, että kyseessä oli ihan tyylipuhdas K-18 luokituksen saava aikuisten jäätelö, joka löytyi drinkkilistaltamme, Arto Rastas paljastaa.

– Hauskinta koko Bardem-operaatiossa on toistaiseksi ollut se, että mitään rajoja ei ole kukaan asettanut. On sanottu vaan, että kaasu pohjaan ja pidä se siellä, Geitel jatkaa.

Piña coladaa muovipussista, vintage-cocktaileja ja tapaksia

Bardemin listalta tulee löytymään laaja valikoima erilaisia cocktaileja sekä juomasekoituksia joukossaan luonnollisesti klassikot, vintage-drinkit, vähä-alkoholiset raikkaat cocktailit sekä tietysti kokonaan alkoholittomat mocktailit. Juomat jaotellaan menussa alkoholien, mutta myös raikkauden mukaan.

Luvassa on paitsi uusia makuja, myös uudenlaisia lähestymistapoja cocktailien valmistukseen ja tarjoiluun.

– Varsinaiseen kikkailuun emme aio lähteä, vaan haluamme mennä tuote ja laatu edellä siten, että ne ovat kuitenkin mahdollisimman tunnistettavia ja esillä. Eräs erikoisuus tulee olemaan muovipussista tarjottava piña colada, Geitel naurahtaa.

Toisena Bardemin erikoisuutena tulevat olemaan räätälöidyt cocktail-menut ruokalistan tyylisesti rakennettuna. Lisäksi Bardemissa tarjoillaan vintagedrinkkejä, joiden pohjana käytetään ainoastaan vanhoja alkoholijuomia.

– Parisen vuotta sitten vieraillessani Lontossa Savoy-hotellin American barissa huomasin tarjolla olevan vintage-drinkkejä. Tilasin, ihastuin ja tajusin, ettei niitä ole vielä tarjolla Suomessa. Sen lisäksi, että ne maistuvat todella hyviltä, niin niissä on myös historiaa. Ajatelkaapa, että eräskin drinkki sisältää Remy Louis XIII-konjakkia, jonka nuorin tisle on tällä hetkellä 50 vuotta vanhaa. Ainostaan hieman vanhempaa kuin Hans, mutta paljon parempaa ja vetreämpää, Geitel virnistää.

Juomatuotteiden lisäksi Bardemissa tarjoillaan myös tapas-annoksia kuten sardiineita tomaattikastikkeessa piparjuurella maustettuna, suolakurkkuja korealaisittain korianterin ja yuzu-hunajan kera tarjottuna tai togarashilla maustettuja paahdettuja maa-artisokkia ja pikkelöityä mustaa retikkaa ”sweet n’ sour.

***

Hans Välimäki Huomenta Suomen haasttelussa 2018:

15:21

 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja