Michelin-kokki Kim Mikkola avaamassa uusia ravintoloita Tallinnassa

Kim Mikkola MTV 030923

Huippukokki ja ravintoloitsija Kim Mikkola laajentaa Kotkot -ravintolaketjuaan Tallinnassa. 

Kevättalvella avatun Kotkot ravintolan lisäksi kaupunkiin on tulossa jo toinen samanlainen ravintola, johon haetaan parhaillaan työntekijöitä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on laajentaa ketjua myös ympäri Tallinnan asutuskeskuksia. Mikkola isännöi lisäksi Noblessnerin kaupunginosassa  Kampai-ravintolaa, jossa työskentelee toistakymmentä  Ukrainan sotaa paennutta työntekijää.

Ravintola perustettiin vanhalle sukellusvenetelakalle neljä vuotta sitten, mutta muutaman pop-up kuukauden koejakson jälkeen Mikkola otti koko ravintolan vetääkseen.

Michelin -palkittu Mikkola on ollut tyytyväinen Tallinnan tarjoamiin mahdollisuuksiin ja ilmapiiriin. Hän uskookin kaupungin olevan edelläkävijä monessa suhteessa esimerkiksi Helsinkiin verrattuna.

– Täällä on vahva tekemisen meininki niin yrittäjillä kuin työntekijöiltäkin. Asenne on se, että kaikki on mahdollista ja haluan tehdä asioita jotka tehdään mahdollisiksi, hän kuvailee. 

"Olin aika ummikko"

Erityisesti Mikkola kehuu leipomoita, joista saa tuoretta tavaraa sunnuntaisinkin heti kello 9 aamulla.

– Pienet asiat voivat nostaa kummasti elämisen tasoa, hän hehkuttaa.

– Keskusteluyhteys viranomaisten ja kaikkien toimijoiden kanssa on erinomainen. Olin aika umikkko Viron suhteen tänne tullessani ja olen edelleenkin nähnyt maasta vain ehkä 20 prosenttia.

– Paljon on vielä tekemättä, Mikkola jatkaa.

Pari viimeistä kuukautta Mikkola on ollut tiiviisiti Viron puolella. Haastatteluun hän saapuu nukuttuaan vain muutaman tunnin. Työpäivä Kampaissa jatkui puoli kolmeen aamulla ja uudelleen hän tuli töihin seitsemäksi.

– Luovuus ja excel ovat hyvää vastapainoa toisilleen, hän naurahtaa.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!