Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Michelin-kokki Kim Mikkola avaamassa uusia ravintoloita Tallinnassa

Julkaistu 03.09.2023 13:42
Toimittajan kuva

Petri Saraste

Tallinna

Huippukokki ja ravintoloitsija Kim Mikkola laajentaa Kotkot -ravintolaketjuaan Tallinnassa. 

Kevättalvella avatun Kotkot ravintolan lisäksi kaupunkiin on tulossa jo toinen samanlainen ravintola, johon haetaan parhaillaan työntekijöitä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on laajentaa ketjua myös ympäri Tallinnan asutuskeskuksia. Mikkola isännöi lisäksi Noblessnerin kaupunginosassa  Kampai-ravintolaa, jossa työskentelee toistakymmentä  Ukrainan sotaa paennutta työntekijää.

Ravintola perustettiin vanhalle sukellusvenetelakalle neljä vuotta sitten, mutta muutaman pop-up kuukauden koejakson jälkeen Mikkola otti koko ravintolan vetääkseen.

Lue myös: "Kaikki on persaukisia ja maa menee ihan päin helvettiä" – Henri Alén kertoo ravintoloiden kimurantista tilanteesta

Michelin -palkittu Mikkola on ollut tyytyväinen Tallinnan tarjoamiin mahdollisuuksiin ja ilmapiiriin. Hän uskookin kaupungin olevan edelläkävijä monessa suhteessa esimerkiksi Helsinkiin verrattuna.

– Täällä on vahva tekemisen meininki niin yrittäjillä kuin työntekijöiltäkin. Asenne on se, että kaikki on mahdollista ja haluan tehdä asioita jotka tehdään mahdollisiksi, hän kuvailee. 

Lue myös:
Lounasbuffeteissa on yksi iso ongelma Suomessa – ravintola-ammattilainen kertoo karun faktan

"Olin aika ummikko"

Erityisesti Mikkola kehuu leipomoita, joista saa tuoretta tavaraa sunnuntaisinkin heti kello 9 aamulla.

– Pienet asiat voivat nostaa kummasti elämisen tasoa, hän hehkuttaa.

– Keskusteluyhteys viranomaisten ja kaikkien toimijoiden kanssa on erinomainen. Olin aika umikkko Viron suhteen tänne tullessani ja olen edelleenkin nähnyt maasta vain ehkä 20 prosenttia.

– Paljon on vielä tekemättä, Mikkola jatkaa.

Pari viimeistä kuukautta Mikkola on ollut tiiviisiti Viron puolella. Haastatteluun hän saapuu nukuttuaan vain muutaman tunnin. Työpäivä Kampaissa jatkui puoli kolmeen aamulla ja uudelleen hän tuli töihin seitsemäksi.

– Luovuus ja excel ovat hyvää vastapainoa toisilleen, hän naurahtaa.

Lue myös: Paljonko lounas saa maksaa? MTV:n lukijat kertoivat kipurajansa: "Syön kaupasta haettua evästä 2–3 päivää samalla hinnalla"

Lisää aiheesta:

Lounasbuffeteissa on yksi iso ongelma Suomessa – ravintola-ammattilainen kertoo karun faktanTomi Björck avaa uuden ravintolan legendaariselle paikalle Helsingissä: "Tämä mahdollisuus oli napattava"Moni suomalaisille suunnattu ravintola on sulkenut Tallinnassa ovensa – Virossa terassit avataan vapun jälkeenTurkulainen Heli halusi pelastaa paikalliset ravintolat ahdingolta ja nyt liikkuu ruoka kotiovelle: "Ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä" Luovuus kukkii nyt ravintola-alalla ennennäkemättömällä tavalla – porvoolainen Michelin-kokki myy keittoa ämpäreissä, Helsingissä vaihdettiin skandiruoka pizzaan: "Joko konkurssi tai luovaa ratkaisua""Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun
TallinnaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Tallinna
  • 30.10.06:00
    Olympiastadion

    Miksi Olympiastadionin ensi kesän konserttikalenteri on typötyhjä? Suomen ykkösareenan johto vastaa

  • 25.8.05:38
    Viro

    Postimees: Venäläisturisteja kuljettanut lentokone laskeutui Tallinnaan Ukrainan lennokki-iskujen vuoksi

  • 13.8.12:57
    Pokeri

    Teresa on maailman ainoa nainen pokeriturnausmaailman huipulla – "En tiedä palaanko koskaan Suomeen"

  • 18.5.17:30
    Lento-onnettomuudet

    Euran tragedia muistuttaa 20 vuoden takaisesta katastrofista, jonka jäljet näkyvät yhä

  • 16.5.20:21
    Venäjä

    Venäläistoimittajaa ei päästetty Finnairin lennolle – oli matkalla konferenssiin, jossa puhuu Stubb