Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomi Björck avaa uuden ravintolan legendaariselle paikalle Helsingissä: "Tämä mahdollisuus oli napattava"

Tomi Björck itse uskoo, että keväällä 2022 avattava ravintola on mahdollisesti hänen viimeisensä Helsingissä.
Tomi Björck itse uskoo, että keväällä 2022 avattava ravintola on mahdollisesti hänen viimeisensä Helsingissä.Shutterstock/AOP
Julkaistu 22.10.2021 12:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Australian Sydneyssa perheensä kanssa asustava keittiömestari Tomi Björck avaa keväällä 2022 uuden ravintolan Helsinkiin huippusijainnille

Keittiömestari ja ravintoloitsija Tomi Björck laajentaa jälleen bisneksiään. Björck kertoi torstaina sosiaalisen median tileillään avaavansa uuden ravintolan legendaarisen helsinkiläishotelli Kämpin yhteyteen. Uusi ravintola avautuu Kluuvikadulle keväällä 2022.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Pitkäaikainen haave toteutuu

Björck kertoo MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille haaveilleensa jo pitkään ravintolatoiminnasta Kämpin kiinteistössä.

– Jo kerran aikaisemmin tähän oli mahdollisuus, mutta silloin aikataulut eivät natsanneet. Nyt tämä mahdollisuus oli napattava, Björck iloitsee.

Inspiraatiota uuteen ravintolaan on haettu maailmalta, jossa on jo hyvin yleistä, että huippuhotellien yhteyteen avautuu yksityisiä ravintoloita. Björck kertoo itsekin huomanneensa, miten kätevää on reissatessa piipahtaa töiden lomassa alakerran hotelliravintolaan syömään.

– Olen joskus puhunut siitä, miten itse olen päätynyt alalle. Pääsin lapsena iskän työmatkoille mukaan ja moniin hotelleihin. Se arjesta poispääsyn tuntu ja juhlava kokonaisuus teki vaikutuksen.

Mitä on luvassa?

Vaikka hienoihin hotelleihin liittyykin glamouria ja hotellien ravintolat suunnataan usein kansainvälisille vieraille, ei se kuitenkaan Björckin mukaan poissulje sitä, etteivätkö paikalliset voisi käyttää palveluja. Björckillä on hotelliyhteistyöstä jo kokemusta, sillä ravintoloitsijan Boon Nam -ravintola toimii Helsingissä St. George -hotellin yhteydessä.

Björck ei vielä paljasta sen enempää uuden ravintolansa tyylilajista.

– Perinteisesti olemme tulleet kaapista ulos ravintolauutisten kanssa vasta sitten, kun ovet aukeavat. Esirippu aukeaa, kuten teatterissa. Suunnitelmat ovat kuitenkin jo pitkällä ja olen jo rekrytoinut henkilökuntaa ympäri maailman, Björck kertoo ja jatkaa vielä:

– Tavoitteena on maailmanluokan ravintola. Emme hae mitään tähtiä, mutta ravintolasta tulee kansainvälisen tason paikka, jossa on erittäin laadukkaat raakaaineet. Ei mitään jäykistelyä.

Mahdollisesti Björckin ”viimeinen ravintola Helsingissä”

Björck sanoo suoraan, että toivoo keväällä 2022 avattavan ravintolan olevan hänen viimeisensä Helsingissä. Silti ravintoloitsijalla on vahva usko Helsinkiin kansainvälisesti kiinnostavana ruokakaupunkina.

– Monen mielessä Kööpenhamina on se ykkösruokakohde, mutta uskon, että Helsinki siellä kuplii pinnan alla. Tukholma on jopa vähä tylsä, siellä ei ole mitään erikoista ja monet konseptit on muualta kopioituja.

Pandemian karut vaikutukset näkyvät toki ravintola-alalla, mutta Björck uskoo, että hyvälle ruoalle on jatkossakin kysyntää.

– Olen nähnyt yrittäjänä kolme isoa romahdusta, neljän vuoden välein. Jos se tästä vielä huonommaksi menee, niin sitten olen ainakin ihan varma, että tämä on viimeinen ravintolani, Björck nauraa ja jatkaa vielä:

– Kyllähän heikoimmat tippuvat pelistä pois, mutta uskon edelleen, että ihmisen on pakko syödä joka päivä. Kun täällä (Australiassa) rajoitukset päättyivät, niin ravintoloihin on ollut ihan hurja kysyntä. Sama ilmiö nähdään myös Helsingin paikoissamme, viikonloput ovat jo nyt yhtä pikkujoulua.

Lue myös: Johanna ja Juho avasivat ravintolan, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty – tuotteet vietiin heti käsistä sulkutilasta huolimatta

Lisää aiheesta:

Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"Moni ei ole kuullutkaan Jessen ja Jussin ravintolasta, vaikka se on porskuttanut jo 10 vuotta: "Helsingin tuntemattomin huippuravintola"Akseli Herlevi pisti pystyyn yllättävän ravintolakonseptin: "En ainakaan itse ole nähnyt tällaista missään Suomessa"Palkittu helsinkiläisravintola teki paluun – henkilökunnan poikkeuksellinen ratkaisu hämmensi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin: "Ihan käsittämätöntä"Yksi asia Suomessa löi Savoyn huippukokin ällikällä – karut seuraukset myös ravintolan asiakkaille: "Näkyy hinnoissa"Hans Välimäeltä yllätysuutinen: "New York tulee Helsingin ydinkeskustaan"
RavintolatTomi BjörckMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen17:11
    Ruoka

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen10:39
    Ruoka

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista