Tästä perunamuusista saa oivallisen lisukkeen kalapuikoille, kikherneille tai vaikkapa kanaviillokille.
Tv:stäkin tuttu keittokirjailija, kokki ja juontaja Meri-Tuuli Väntsi jakoi Instagram-tililleen makuhermoja kutkuttelevan perunamuusiohjeen. Kyseessä ei ole kuitenkaan ihan tavallinen pottumuusi, vaan täyteläinen piimämuusi!
– Tein muusia aikoinaan kaveriksi kanaviillokille ja silloin mietin, että olisi kiva taittaa perunamuusin makua jollakin hapokkaalla. En halunnut muusiin sitruunaa, koska sitä oli jo viillokissa ja sitten kokeilin sitä piimää, joka toimii hirveän hyvin yhteen myös pinaatin ja sinapin kanssa, Väntsi kertoo MTV Uutisille.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Alla olevasta reseptistä riittää noin 4–6 hengelle lisukkeeksi.
800 g jauhoisia perunoita
100 g huoneenlämpöistä voita
kourallinen pakastettua lehtipinaattia
3 dl AB-piimää
1 tl suolaa
2 tl Dijonin karkeaa sinappia
1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi runsaassa vedessä. Valuta. Lisää voi ja sulatettu pinaatti ja muussaa karkeasti. Kääntele sekaan piimä. Mausta Dijonin sinapilla ja suolalla.
Valmistuu helposti
Sinappikaan ei ole Suomessa varsinaisesti perinteinen ainesosa perunamuusissa, mutta Väntsin mukaan se on tyypillisempi muualla Euroopassa. Sinappia lisätään yleensä enemmänkin ”murskattuihin perunoihin”, joihin ei lisätä myöskään yhtä paljon voita tai maitoa kuin Pohjois-Euroopassa.