Kutsu ystävät yhteen viettämään maukasta iltaa fonduepadan ympärille. Tämä lämmittävä herkku on täydellinen illanistujaisruoka kylmiin talvi-iltoihin.
Juustofondue on alun perin kotoisin Sveitsistä, jossa sitä pidetään maan kansallisruokana. Fondueta tarjoillaan sveitsiläiskodeissa usein, jossa se toimii yhdyssiteenä perheenjäsenten välillä. Fondue onkin hyvä seurusteluruoka, jonka ääressä voi viettää aikaa tuntikausia.
Monipuolinen talvi-iltojen ilo
Fondue on siitä mukava ruoka, että ainoata oikeaa valmistustapaa ei ole. Voit maustaa padan mielesi mukaan kokeilemalla rohkeasti erilaisia juustoja ja mausteita.
Tämä juustoherkku valmistetaan perinteisesti valurautaisessa fonduepadassa, mutta valmistus onnistuu hyvin myös kattilassa. Ennen valmistamista tyhjä fonduepata tai kattila kannattaa hieroa valkosipulinkynnellä juuston kiinnipalamisen estämiseksi.
Fondue valmistetaan raastetuista juustoista, joista emmental ja gruyere ovat yleisimmät juustolaadut. Voit sulattaa joukkoon myös muita juustoja oman makusi mukaan. Kokeile vaihtelun vuoksi esimerkiksi sinihomejuustoa tai cheddaria tuomaan lisämakua.
Fondueen valmistuksessa käytetään usein valkoviiniä. Paras valinta pataan lorautettavaksi on kuiva valkoviini, joka tasapainottaa hyvin juustojen rasvaisuutta.
Perinteisesti fondue maustetaan kirsikkaviinalla, mutta myös vodka sopii erinomaisesti tähän käyttötarkoitukseen. Fonduesta saa helposti alkoholittoman käyttämällä fonduen pohjana kermaa tai omenamehua.

