1:00

Nerokasta! Katin helppo leikkelelautanen sopii täydellisesti pikkujoulu- ja joulupöytään

Katso videolta, miten pikkujoulu- ja joulupöydän helppo leikkelelautanen valmistuu!

Erilaiset leikkelelautaset ovat nyt todella trendikkäitä. Katso, miten saat koostettua helposti jouluteemaisen leikkelelautasen. 

Charcuterie board eli leikkelelautanen on ollut maailmalla kovassa nosteessa jo muutaman vuoden ajan. Leikkelelautasia on loihdittu perinteiseen tyyliin leikkuulaudoille tai lautasille. Viime joulukauden hitti maailmalla olivat puolestaan huikeat leikkeletalot.

Helppo leikkelelautanen pikkujouluihin

Nyt Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen loihti uuden, jouluteemaan sopivan leikkelelautasen.

– Kuusen mallinen leikkelevati on hauska väripilkku tarjoilupöydässä. Pieneen suolaiseen herkutteluun tarkoitettu vati sopii arkisenkin illan piristäjäksi. Valmista sitä isompi kuusi, mitä enemmän on syöjiä, Kati vinkkaa.

Katin leikkelelautaselta löytyy aineksia, kuten ilmakuivattua kinkkua, suolakeksejä ja minisalamia. Aineksia voi kuitenkin vaihdella ihan oman maun mukaisiksi

– Näin saat halutessasi esille myös esimerkiksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle oman vadin juuri sopivan kokoisena.

Katso videolta, miten pikkujoulu- ja joulupöydän helppo leikkelelautanen valmistuu!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
   MasterChef Suomi

   Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja