Syksy on erilaisten kurpitsojen kulta-aikaa. Jos etsit vähähiilihydraattista, mutta täyttävää ja maukasta ruokaa, testaa tämä spagettikurpitsasta valmistuva suolainen herkku.
Mietoa spagettikurpitsaa nautitaan usein pastan tavoin esimerkiksi tomaattisessa kastikkeessa. Spagettikurpitsaa kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla myös uunissa paahtamalla.
Oikeilla täytevalinnoilla kurpitsasta saa loihdittua koukuttavan, vähähiilihydraattisen ruoan. Tämä The Kitchn-ruokasivuston loihtima herkku sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon!
Reseptissä spagettikurpitsa paahdetaan juuston, valkosipulin ja tuoreiden yrttien kanssa. Helppoa ja herkullista.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Paahdetut ja täytetyt spagettikurpitsat
60 g tuorejuustoa
2 keskikokoista spagettikurpitsaa (n. 2 kg)
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
90 g mozzarellajuustoa
60 g parmesaanijuustoa
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
½ tl valkosipulijauhetta
1. Laita ritilä uunin keskitasolle ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti foliolla ja laita sivuun odottamaan. Ota tuorejuusto jääkaapista ja laita kulhoon huoneenlämpöön odottamaan.
