Juustoinen ja koukuttava hittiruoka: Tämä vähähiilarinen herkku sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon – oletko jo testannut?

spagettikurpitsa
Onko spagettikurpitsa jo sinulle tuttu raaka-aine? Shutterstock

Syksy on erilaisten kurpitsojen kulta-aikaa. Jos etsit vähähiilihydraattista, mutta täyttävää ja maukasta ruokaa, testaa tämä spagettikurpitsasta valmistuva suolainen herkku.

Mietoa spagettikurpitsaa nautitaan usein pastan tavoin esimerkiksi tomaattisessa kastikkeessa. Spagettikurpitsaa kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla myös uunissa paahtamalla.

Oikeilla täytevalinnoilla kurpitsasta saa loihdittua koukuttavan, vähähiilihydraattisen ruoan. Tämä The Kitchn-ruokasivuston loihtima herkku sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon!

Reseptissä spagettikurpitsa paahdetaan juuston, valkosipulin ja tuoreiden yrttien kanssa. Helppoa ja herkullista. 


Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Paahdetut ja täytetyt spagettikurpitsat

60 g tuorejuustoa
2 keskikokoista spagettikurpitsaa (n. 2 kg)
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
90 g mozzarellajuustoa
60 g parmesaanijuustoa
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
½ tl valkosipulijauhetta

1. Laita ritilä uunin keskitasolle ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti foliolla ja laita sivuun odottamaan. Ota tuorejuusto jääkaapista ja laita kulhoon huoneenlämpöön odottamaan.

2. Leikkaa spagettikurpitsat halki pituussuunnassa ja koverra ulos siemenet. Sivele leikkuupintoihin oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Laita kurpitsat leikkuupinta alaspäin folioidulle uunipellille. Paahda uunissa, kunnes kurpitsa on pehmennyt ja saanut paahtuneen pinnan, noin 40 minuutia.

3. Hienonna/raasta mozzarella ja raasta parmesaanijuusto. Hienonna lehtipersilja. Sekoita mozzarella, ¾ raastetusta parmesaanista (säästä loput kurpitsojen pinnalle), lehtipersilja ja valkosipulijauhe tuorejuuston kanssa.

4. Käännä paahdetut kurpitsat pellillä ja koverra haarukalla kurpitsan keskustaa ulos, jotta keskelle tulee kuoppa täytettä varten. Pohja tulisi jättää non 1,5 cm paksuksi. Sekoita uloskoverrettu kurpitsa tuorejuustotäytteen kanssa. Jaa täyte tasaisesti kurpitsan puolikkaille. Ripottele päälle loput ¼ parmesaanijuustosta.

5. Paahda kurpitsoja uunissa noin 8-10 minuuttia. Käännä lopuksi uunin grillivastus päälle ja paahda vielä pari minuuttia.

Lähteet: The Kitchn, Martat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!